karly

Voetbalkamp 2022: een feest

Maandenlange voorbereidingen zijn beloond; het allereerste Voetbalkamp van Rijnsburgse Boys was een feest!

Donderdag 26 mei 2022 vertrok om 13.00uur de bus vanaf Middelmors, met daarin 58 kinderen en 11 trainers/begeleiders, en om 15.45uur kwamen ze aan in Someren. Daar was alles voorbereid en konden ze hun kamers gaan opzoeken en gaan omkleden: Footgolf was namelijk het eerste onderdeel. Aansluitend werd er gegeten en om 21.30uur begon de Voetbalquiz, onder de bezielende leiding van Nico Glasbergen. Opnieuw (iets warmere) voetbalkleding aan, want om 23.00uur begon het LED-voetbal! Een uniek concept en voor iedereen was dit de eerste keer en het was supergaaf om te zien en om te ervaren.

Na een ‘korte nacht’ stonden op vrijdag om 8.30uur de tafels gedekt voor het ontbijt. Er moest goed gegeten worden, en dat werd er, want om 10.00uur begon het indoor Soccer toernooi (een hal met 2 kunstgrasvelden en boarding rondom). Alle spelers van Rijnsburgse Boys JO13-1, JO13-2, JO14-1 en JO15-1 werden door elkaar gehusseld door de trainers en er werden 10 teams samengesteld. Die streden in 2 poules van 5 om de eerste plaats en uiteindelijk werd de finale gespeeld tussen PSV en Cambuur. PSV won deze finale en 6 mannen gingen er met de hoofdprijs vandoor!

op de foto ontbreekt helaas Thomas de Jong (JO15-1), die het toernooi geblesseerd moest verlaten

Terug op ons eigen complex, lieten ze zich de lunch allemaal goed smaken en maakte zij zich op voor het volgende voetbal-onderdeel: training!

Om 16.00uur begon die training, onder een heerlijk zonnetje, uitgezet door de trainers en na anderhalf uur was ook dit weer klaar. Vooral op het einde van die training kon je er toch aardig uitpikken wie er wel of wie er (bijna) niet geslapen had ;-). De keukenploeg had zich inmiddels aardig uitgeleefd en het avondeten liet een ieder zich weer goed smaken! Laat op de avond (22.30uur) gingen de kinderen, onder begeleiding van hun trainers/leiders, nog een speurtocht op het complex doen. En iets voor middernacht werden de meesten naar bed gedirigeerd, want de volgende morgen moesten er ‘interlands’ gespeeld worden.

Zaterdag 28 mei was Match-Day en speelden al onze teams tegen teams van het nabij gelegen SV Someren. Voor aanvang van alle wedstrijden overhandigden onze aanvoerders een vaantje van Rijnsburgse Boys en ontvingen wij er ook 1 van SV Someren. Het leken wel echte interlands. Met opnieuw een heerlijk zonnetje werden er felle duels uitgevochten, prachtige doelpunten gemaakt en vochten ze voor iedere meter, onder toeziend oog van de overige teams die later of eerder moesten spelen. Rijnsburgse Boys JO13-2 won met 0-5 van SV Someren O13-2, Rijnsburgse Boys JO13-1 verloor met 3-2 van SV Someren JO15-3, Rijnsburgse Boys JO14-1 verloor met 4-2 van SV Someren JO15-2 en Rijnsburgse Boys JO15-1 won met 0-2 van SV Someren JO17-2. Ook langs deze weg een woord van dank aan SV Someren, voor hun gastvrijheid op hun prachtige complex!

Na een lekkere lunch, doken ze allemaal rond 15.00uur in het binnenzwembad in Asten en kwamen ze om 17.15uur allemaal weer ‘heerlijk schoon’ terug op het complex. Warm eten volgde en die avond stond verder in het teken van de Champions League finale, tussen Real Madrid en Liverpool. Na afloop van die finale viel het op dat velen heel erg snel naar boven gingen en na een klein half uur waren velen al hun eigen finales aan het spelen; aan de binnenkant van hun ogen!

Zondagmorgen om 09.00uur ontbijten, koffers inpakken, ontbrekende kleding opzoeken, kamers schoonmaken en de bus weer in. Om 11.00uur vertrok het hele gezelschap weer naar Rijnsburg, waar om 13.15uur de hele parkeerplaats vol stond met ouders en overige familieleden. Die maar wat blij waren hun kroost weer terug te zien en andersom! Snel naar huis, douchen en nog sneller naar bed; bijkomen van een fantastisch spektakel!

De organisatie wilde met dit Voetbalkamp ‘onvergetelijke herinneringen maken’ en als we naar de meningen van de deelnemers vroegen, dan was iedereen louter positief! En daar is het allemaal om te doen. Rest mij niets meer dan Ryan van Tilburg, Leo van Egmond, Bram van der Meij, Leon van Tilburg en Chris Hogewoning te bedanken voor hun tomeloze inzet in de keuken (waar zij tussen 05.30uur en 06.00uur begonnen met de voorbereidingen voor die dag). De trainers en leiders te bedanken voor hun onvoorwaardelijke inzet ‘in dag en dauw’. De kinderen wil ik uiteraard enorm bedanken; zonder jullie kunnen we het namelijk wel mooi verzinnen, maar dan is er gewoon geen Voetbalkamp! En datzelfde geldt voor alle sponsoren: bedankt voor jullie bijdragen en wij hebben er allemaal van genoten!

Conclusie van dit verslag: we hebben met z’n allen genoten, onvergetelijke herinneringen gemaakt en we gaan voor de 2e editie in 2023! 

Tot dan!