Henk Hogewoning

Vijftal spelers verlengt verblijf bij Rijnsburg

Aanvoerder Bram Ros, Jeroen Spruijt, Delano Asante, Sjors Kramer en Steff van Rooijen spelen ook volgend seizoen in het geel-zwarte shirt. De opties in hun contract zijn door de club gelicht. Dit houdt in dat zij tot medio 2025 onder contract staan bij Rijnsburgse Boys.

Bram Ros en Jeroen Spruijt
Van het vijftal spelers dat ook volgend seizoen op Middelmors speelt, hebben Bram Ros (hij wordt op 26 februari 26 jaar) en Jeroen Spruijt (29 jaar) de meeste Rijnsburgse dienstjaren. Beide spelers zijn bezig aan hun zesde seizoen bij Rijnsburgse Boys. Ze kwamen medio 2018 over van respectievelijk HBS en Westlandia, waar ze vanuit de jeugd doorstroomden naar het eerste elftal, om vervolgens de stap omhoog te maken naar Rijnsburg in de tweede divisie.

Bij Rijnsburg werden ze meteen een vaste waarde op het middenveld, Bram Ros als controlerende middenvelder en de laatste jaren als centrale verdediger, Jeroen Spruijt als makkelijk scorende aanvallende middenvelder.

Delano Asante
Ook Delano Asante (24 jaar) is, net als zijn ploeggenoten Ros en Spruijt, afkomstig uit de Haagse regio. Hij speelde tot zijn overgang naar Rijnsburgse Boys bij het Haagse Quick, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep. Na zijn doorbraak daar in het eerste elftal in de derde divisie werd hij gescout door Rijnsburg.

De snelle vleugelspits kwam medio 2020 naar Rijnsburgse Boys en is bezig aan zijn vierde seizoen op Middelmors. Na twee niet-afgemaakte seizoenen vanwege corona kwam vorig seizoen zijn echte doorbraak als basisspeler met acht goals en negen assists.  

Sjors Kramer
Verdediger Sjors Kramer (23 jaar) kwam officieel in de zomer van 2022 over naar Rijnsburg, maar vanwege een rondreis door Zuid-Amerika sloot hij pas in december 2022 aan bij de A-selectie. Vorig seizoen fungeerde hij vooral als invaller, dit seizoen maakt hij meer speelminuten, het merendeel als rechtsback.
Sjors Kramer speelde de meeste tijd bij FC Volendam, waar hij debuteerde in de D-junioren. Hij schopte het tot aanvoerder van Jong FC Volendam en speelde zes wedstrijden in het eerste elftal van FC Volendam in de eerste divisie.

Steff van Rooijen
Middenvelder Steff van Rooijen (24 jaar), bezig aan zijn eerste seizoen op Middelmors, wordt deze zomer herenigd met trainer René van der Kooij, die hij eerder tegenkwam bij USV Hercules. Steff speelde vijf seizoenen in Utrecht. De laatste twee jaar deed hij met zijn ploeg mee in de strijd om promotie naar de tweede divisie, wat ternauwernood niet lukte.

In het najaar slaagde Steff van Rooijen erin om een basisplaats te veroveren op het Rijnsburgse middenveld – zijn doelstelling voor dit seizoen – maar een blindedarmoperatie rond de jaarwisseling zorgde ervoor dat hij zes weken volledige rust moest houden. Inmiddels heeft hij zijn rentree gemaakt op het trainingsveld.