Henk Hogewoning

Vijftal spelers blijft een jaar langer bij Rijnsburgse Boys

Dani van der Moot, Dennis van der Plas, Mark Mieras, Anthony van Dongen en Guus Zuidema spelen ook volgend seizoen op sportpark Middelmors. De opties in hun contract zijn door de club gelicht, wat betekent dat ze tot minimaal halverwege 2024 bij Rijnsburgse Boys blijven.

Van links naar rechts: Dani van der Moot, Dennis van der Plas, Mark Mieras, Anthony van Dongen en Guus Zuidema.

Dani van der Moot
Van het vijftal dat langer blijft, is Dani van der Moot de speler met de meeste jaren bij Rijnsburgse Boys. De 25-jarige aanvaller is aan zijn vierde seizoen bezig. Medio 2019 kwam hij over van derdedivisieclub Jong FC Volendam, waar hij geen contract kreeg, ondanks het feit dat hij daar veel goals scoorde en promoveerde naar de tweede divisie. In de jeugd speelde Dani onder meer bij AZ, FC Utrecht en PSV.  

Dennis van der Plas
Dennis van der Plas en Mark Mieras zijn aan hun derde seizoen bezig in de Rijnsburgse hoofdmacht. Van der Plas kwam in de zomer van 2020 over van Quick Boys, waar hij geen basisplaats meer had. Bij Rijnsburgse Boys veroverde de 29-jarige Katwijker vrijwel meteen een vaste plek als centrale verdediger. Vorig seizoen miste Dennis geen minuut en werd hij bovendien uitgeroepen tot speler van het jaar door de supporters.

Mark Mieras
Ook Mark Mieras, afkomstig uit de eigen jeugd, is aan zijn derde seizoen bezig in de A-selectie. In 2012 werd hij gescout door Ajax, waar hij drie jaar in de junioren speelde met onder anderen Ryan Gravenberch en Brian Brobbey. In 2015 keerde hij terug bij Rijnsburg, waar hij al snel een vaste waarde werd in het tweede elftal. Begin vorig seizoen maakte de 20-jarige speler zijn eerste minuten in het eerste elftal, tegen HHC Hardenberg, Quick Boys en AFC, maar door een kruisbandblessure staat hij sinds maart 2022 aan de kant.

Anthony van Dongen
Vleugelspits Anthony van Dongen (24) kwam afgelopen zomer over van derdedivisieclub RKVV DEM in Beverwijk. Eerder speelde hij ook al een seizoen bij Rijnsburgse Boys, in jaargang 2019-2020. Het jaar ervoor maakte hij bij DEM 25 goals in de hoofdklasse, waarna geel-zwart zich meldde voor de jeugdspeler van onder andere AZ en FC Groningen. Vanwege werk en persoonlijke omstandigheden vertrok hij na een jaar alweer uit Rijnsburg, maar zijn belofte om terug te komen, loste hij afgelopen zomer in.

Guus Zuidema
Doelman Guus Zuidema kwam afgelopen zomer over van eersteklasser SV Hoofddorp. De 26-jarige doelman verloor de concurrentiestrijd afgelopen zomer van routinier Wesley Zonneveld en zit sindsdien als reservekeeper op de bank. Eenmaal speelde hij een competitiewedstrijd, afgelopen najaar thuis tegen FC Lisse, toen hij de zieke Zonneveld moest vervangen. Hij hield niet de nul, ondanks verdienstelijk keeperswerk, maar zag zijn ploeg wel overtuigend met 4-1 winnen.