Bram van Egmond

VIDEO: Ad Hendriksen: ‘Spelen zonder publiek kan niet’

De regering wil dat wanneer op 1 september de voetbalcompetitie weer begint, dat dit gebeurt zonder publiek, ook in het amateurvoetbal. Onder andere Rijnsburgse Boys is hierop tegen.
Katwijk-voorzitter Mart Vergouwen zwengelde de discussie vrijdag bij Omroep West aan over spelen zonder publiek: “Voetballen doe je in eerste instantie voor je supporters, je leden en de sponsors”, is Vergouwen van mening. “Maar ja, als die er niet zijn, waarom zou je dan gaan ballen?”

‘Geen publiek is faillissement vereniging’
Bij deze mening sloot onze voorzitter Ad Hendriksen zich aan, samen met andere voorzitters van clubs uit deze regio. “Spelen zonder publiek, dat betekent het faillissement van een vereniging”, stelde Rijnsburg-preses Ad Hendriksen vrijdag voor de camera van de regionale omroep. “We kunnen niet zonder sponsoren, zonder recettes en zonder kantineopbrengsten. Het kan niet zo zijn dat dit wegvalt, terwijl we wel de verplichting hebben als werkgever om onze werknemers en spelers te betalen.”

Bekijk de hele reportage
Ben je benieuwd naar de complete reportage van Omroep West waarin de voorzitters van Rijnsburgse Boys en Katwijk en Katwijk-speler Robbert Susan aan het woord komen? Klik dan op deze link.
Een uitgebreid interview met voorzitter Ad Hendriksen is hier te bekijken.