outhands

Verslag Trainingskamp A-Selectie

Via de mail ontving de redactie van het webteam een keurig verslag van de belevenissen/gebeurtenissen op het trainingskamp van de A-Selectie. Hartelijk dank daarvoor en we wensen iedereen veel lees plezier! 

Trainingskamp Rijnsburgse Boys januari 2009 Gran Canaria

Zoals ieder jaar, volgens een inmiddels goede maar zeker niet vanzelfsprekende gewoonte, vertrok Rijnsburgse Boys op trainingskamp en ditmaal voor de derde keer naar Gran Canaria.
In de afgelopen jaren onder trainer Ted Verdonkschot werd twee keer eerder dit meestal zonnige eiland aangedaan. Ook Turkije, Portugal en Malaga waren plaats van bestemming.
In Playa del Ingles waren de Rijnsburgers gevestigd, met een voltallige selectie. Om daar te komen werd op zaterdagochtend 10 januari in alle vroegte, rond de klok van 02.00 uur verzameld op Sportpark Middelmors. De gebruikelijke rituelen volgden. Na het nog late nieuwjaarswensen werd per touringcar de reis naar Schiphol ingezet en vervolgens de voorspoedige vlucht naar Las Palmas gemaakt. Een meewindje zorgde voor een verkorting van de vlucht met maar liefst een half uur. Aangekomen op het eiland bleek dat inmiddels de laatste regenwolken vertrokken waren en dit bood ons een goed perspectief voor de komende dagen.

Na het inchecken in Hotel Riu Waikiki werd ’s middags direct de eerste gang naar het trainingsveld gemaakt. Verdonkschot liet na de reis van eerder die dag de teugels nog een beetje vieren. Na een goede anderhalf uur trainen werd het hotel weer opgezocht voor het diner. In de avond werd tezamen met de sponsoren een pittige voetbalquiz gespeeld, onder leiding van voorzitter Cees Driebergen. De variatie van de quiz deed menig hersenpan kraken, getuige het voorbeeldje dat geen enkel koppel de vraag wist te beantwoorden, hoe de naam van de partner van Klaas Jan Huntelaar luidde. VI-verslinder Dennis Groot was met zijn team de niet geheel onverwachte winnaar. De rest van de avond werd doorgebracht in het hotel onder de noemer rust.

Zondag was de dag van Rijnsburgse Boys – Spakenburg, de wedstrijd begon rond het middaguur. In deze wedstrijd bleek Spakenburg een flink maatje te klein voor de Rijnsburgers, die het met een uiteindelijke 3-0 uitslag nog rustig aan deden. Doelpuntenmakers voor Rijnsburgse Boys waren Peter Freke, Rodney Cairo en Leslie van de Berg. Nog een flink aantal kansen werd onbenut gelaten, de paal en lat stonden meerdere malen een doelpunt in de weg. Met een verdubbeling van de score zou Rijnsburgse Boys niets te weinig hebben gekregen, en daarmee kon Verdonkschot dan ook terugkijken op een goede en collectief sterke wedstrijd.
Na het diner was de groep voor de rest van de avond vrij om de plaatselijke uitgaansgelegenheden te verkennen. Deze mogelijkheid werd dan ook met gepast enthousiasme benut.

Maandagochtend stond in het teken van de zwaarste training. Niet zozeer vanwege de intensieve arbeid, maar wel vanwege de wat korte nachtrustperiode die voorafging aan de training. Het traditionele spel ‘De koffiemolen’ werd weer gespeeld en de spelers hadden dan ook relatief veel moeite om dit goed te volbrengen. Frappant om te zien was wel dat vrijwel alle ballen met succes doel troffen op het moment dat Spakenburg aan kwam wandelen om haar training af te werken.
De training werd verder rustig aan gedaan.
Na de middaglunch was de groep voor de rest van de middag vrijaf om te rusten. Leuke bijkomstigheid was ook dat het weer flink aan het meewerken was en de nodige kleur kon in deze dagen opgedaan worden.

Dinsdagochtend stond er zoals alle dagen weer een training op het programma. Onder wederom zonnige omstandigheden werd de laatste training van dit trainingskamp afgewerkt.
De middag werd gebruikt voor een outdoor karting toernooi met de spelers en de sponsoren.
Dit leverde aardige plaatjes op. Niels Hogewoning en Dick Zwarthoed bleken in hun kart de snelste, maar er waren er ook bij die hun trapauto aanzagen voor een grasmaaier en een aantal keren van de baan raakten. De nodige hilariteit zorgde voor een geweldige afsluiter van deze voorlaatste dag.

Woensdag alweer de dag van vertrek. Mooie zonuurtjes op het strand van Puerto Rico konden nog worden benut omdat de bus pas om 19.00 uur in de avond naar het vliegveld vertrok.
Dit dagje werd dan ook op een ontspannen manier meegepakt. Voor de sponsoren was er nog een uitgebreide lunch georganiseerd. Uiteindelijk zijn dit soort meerdaagse reizen niet mogelijk zonder de steun van deze mensen, waarvoor uiteraard een dankwoord mag worden uitgesproken.
Na weer een voorspoedige vlucht met meewind landde de selectie donderdag op Schiphol omstreeks de klok van 03.00 uur. Er kon teruggekeken worden op een uitermate geslaagd trainingskamp, wederom bleek Gran Canaria weer een perfecte plaats van bestemming om een goede tweede helft van het seizoen voor te bereiden.

De vele foto’s die zijn gemaakt kunt u HIER bekijken.