outhands

Verslag Piet Heemskerk in Portugal

In het weekend van 21 en 22 juli had Piet Heemskerk de eer toebedeeld gekregen om in Portugal een filmreportage te maken van het FIFPro toernooi en de gebeurtenissen rondom het Nederlandse VVCS team. Vorig seizoen werd dit toernooi nog bij Rijnsburgse Boys gehouden en ook toen maakte Piet een uitgebreide reportage van het toernooi wat gehouden wordt voor de spelers die voor het komende seizoen nog niet voorzien zijn van een contract. Dat is ook de achterliggende gedachte, de spelers krijgen de gelegenheid om zich in de kijker te spelen bij eventuele belangstellende aanwezigen vanuit betaald voetbal organisaties. piet3

De hele week maakte Piet het dagschema van de Nederlandse equipe van dichtbij mee. “Ik maakte echt onderdeel uit van de groep, werd daarin opgenomen,” aldus Piet. Van het ontbijt tot aan het slapengaan stond Piet tussen de groep om alles wat voorhanden was vast te leggen.

“Het feit dat ik zo dicht bij de groep stond en overal bij wilde zijn, werd bijzonder gewaardeerd, “ zegt Piet. Het hele groepsgebeuren was daarmee voor Piet een unieke ervaring.

Het Nederlandse VVCS team was vier dagen gehuisvest in Hotel Mariott, te Lissabon. Op die locaties werden ook zaken als persconferenties gegeven, hetgeen Piet allemaal vastlegde.

Nederland eindigde in het toernooi uiteindelijk op de vijfde plaats. Deze vijfde plaats werd bereikt door in de laatste wedstrijd Zwitserland te verslaan met strafschoppen, nadat de wedstrijd was geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Het FIFPro Tournament werd gewonnen door Italië, met de bekende Beppe Signori in de gelederen. Slovenië was de verliezende finalist.

 

mariot

Het toernooi in Portugal was op het gebied van publieke belangstelling wat minder groots als je dat vergelijkt met de vorige editie in Nederland.

Met de organisatie van het toernooi vorig seizoen heeft Rijnsburgse Boys goede naam gemaakt. Piet Heemskerk: “Nog hoor je diverse betrokkenen over de perfecte accommodatie en organisatie in Rijnsburg.” En dat in het achterhoofd is de organisatie uiteindelijk bij Piet Heemskerk terecht gekomen.

Inmiddels is Piet druk bezig met monteren van het vele uren tellende beeldmateriaal. Als je het resultaat bekijkt is het toch dankbaar werk. Piet is blij dat hij met zijn Rijnsburgse inbreng wat heeft kunnen betekenen voor de VVCS organisatie. Uiteindelijk is Rijnsburgse Boys daarmee toch een beetje vertegenwoordigd geweest.

Zoals bekend is Piet de vaste cameraman van Rijnsburgse Boys. Piet heeft intussen een aantal plannen in het hoofd waarmee in de komende periode aan de slag wordt gegaan. Dit zal met name betrekking hebben op de jeugd van Rijnsburgse Boys. Te zijner tijd zal hier meer over bekend gemaakt worden.

Piet, bedankt voor je bijdrage!

 

 vvcsteam