Bram van Egmond

Verslag Open Dag 2020: “een unieke belevenis”

Zaterdag 15 Augustus, Open Dag Rijnsburgse Boys.
Aangekomen op Sportpark Middelmors, zie je gelijk een gezellige drukte van kinderen, ouders, opa’s en oma’s.

Om 9.00 uur werden de spelertjes, die zich vandaag hadden opgegeven, verwelkomd in de middencirkel van het hoofdveld. Dat ging al met zoveel enthousiasme van de leiding, dat je gelijk het idee had; dit wordt een top dag voor iedereen!

Kinderen werden in groepjes verdeeld en voor elk ‘team’ was er een begeleider/-ster, die de scores bij hield van elk onderdeel.
Het mooiste moest natuurlijk nog komen; want spelers en begeleiding van het eerste elftal kwamen daarna het veld op om de spelertjes de verschillende oefeningen, spelvormen etc. te laten uitvoeren. Voor de jonge garde natuurlijk een droom om zo dicht bij deze selectie spelers te staan en om van te leren!
Na een parcours van spellen te hebben gelopen, mochten alle kinderen op de hoofdtribune plaatsnemen, voor een heuse kinderpersconferentie. Daarna de kantine in met z’n allen om een broodje en wat drinken te nuttigen. Handtekeningen scoren bij de favoriete spelers en nog een voetbalquiz.

Voor iedereen die deze dag mogelijk gemaakt heeft: een dikke vette pluim.
Van organisatie, kantinehulp, selectie en begeleiding Rijnsburgse Boys 1; iedereen liep met een big smile rond en was zo enthousiast. En dat met 30 graden, respect. Om de coronaregels, wat het nu extra moeilijk maakt om dingen te regelen, maar heel even te benoemen.

En voor de twijfelaars die er niet waren; je hebt wat gemist! Voor de vakantiegangers, hou er volgend jaar rekening mee als dat lukt: voor vele kinderen een unieke ervaring en belevenis. Iedereen bedankt voor een super mooie dag!
Een zeer enthousiaste ouder.
Bekijk hier alle foto’s van Jan Jungerius.