outhands

Verslag keepersavond voor de jeugdkeepers

Afgelopen vrijdagavond 26 februari was het weer zover, de keepersavond voor de jeugdkeepers van Rijnsburgse boys.

Het weer zat niet mee. Regen en wind maar keepers zijn geen watjes maar kerels ook al zijn ze drie turfen hoog. De avond was anders dan de andere avonden, dit door de aanwezige keepers en de blessure van Henk Postma maar Arjan Iterson de keeperstrainer van de C-keepers was een goede vervanger die de ballen trapt alsof hij nooit anders heeft gedaan.

De oefeningen bestonden deze avond uit een combinatie van loopscholing, aanrollen en verwerken van het schot. 

De eerste oefening bestond uit het rollen van de bal door een hekje waarna de keeper snel om het hekje moest lopen, om het schot van Arjan in te snijden. De oefening daaropvolgend was een bal aantikken die twee meter binnen de doelpaal lag en hierna snel naar de verre hoek om het schot te verwerken. De oefening waarbij je een halve acht moest lopen door twee pylonen en hierna het schot moest verwerken, vonden de keepers zonder uitzondering een leuke en leerzame oefening.

Voor dat we het wisten zat de trainersavond er weer op. De afsluiting was een demonstratie met Arjan Iterson en Robin Frijns waarbij Robin de schutter was en Arjan de keeper. In deze oefening liet Arjan zien dat hij het keepersvak nog niet is verleerd.

Ik wil hierbij de moeders, keepers en keeperstrainers hartelijk danken voor hun aanwezigheid. Schrijf het op in je agenda… 26 maart is de volgende keepersavond.