outhands

Verslag en foto’s Open Dag

Aan het weer lag het niet, een heerlijk zomerzonnetje stond aan de hemel toen de Open Dag van Rijnsburgse Boys van start ging. Aan de opkomst van dit evenement, dat pas voor de tweede keer werd gehouden, was te zien dat deze dag nog niet echt is ingeburgerd bij de RBB-fans. 

Na de openbare training was er de gelegenheid om handtekeningen te vragen aan de selectie en veel jonge fans maakten daar dankbaar gebruik van. 

Nadat iedereen was voorzien van de nodige krabbels op sjaals, t-shirts en ballen, mochten de kinderen plaats nemen in het sponsorhome waar de kids-persconferentie van start ging. Raymond Kolder, Tim Orlowski, Martijn Gootjes en de trainer Niek Oosterlee namen plaats achter de tafel en kregen onder vakkundige leiding van Gerjan de Mare de éne vraag na de andere op zich afgevuurd.

Dit ging er vrij professioneel aan toe, zelfs de opstelling van de aansluitende wedstrijd tegen Haaglandia werd onder de loep genomen door het jonge publiek, al moet gezegd worden dat men de professionaliteit even liet varen toen men hoorde dat publiekslieveling Tim Orlowski deze middag niet zou gaan spelen. Een medelijdend “aaaach” klonk door het sponsorhome. Gelukkig was het begrip daar toen Niek Oosterlee vertelde dat dit gebruikelijk is in de voorbereiding omdat, als het even kan, iedereen evenveel speelminuten moet maken.

Na de persconferentie mochten alle kinderen het veld op waar leuke prijzen waren te verdienen met een grappig spel. Het was namelijk de bedoeling om jezelf letterlijk en figuurlijk in de kijker te spelen. Op het scorebord verscheen een klein stukje van het veld en wanneer het je lukte om uit te vinden welk stukje gefilmd werd en daar pontificaal in beeld ging staan, had je gewonnen. 

Zo kwam er een einde aan het kids-gedeelte van de Open Dag en maakte de selectie zich op voor de oefenwedstrijd tegen Haaglandia.

De gehele fotoserie is hier te bekijken