outhands

Verslag afsluitweekend B1 in Valkenburg (L)

Het voetbalseizoen 2009/2010 voor Rijnsburgse Boys B1 werd afgelopen weekend afgesloten in Valkenburg (L).

De reis naar Limburg afgelopen vrijdagmiddag duurde vier uur, maar werd in ons verblijf (een kampeerboerderij) beloond met een heerlijke Chinese maaltijd. Nadat de slaapplaatsen waren verdeeld, werd direct vertrokken naar sporthal Daalhof in Maastricht. Er werd tot 22.30 uur gezaalvoetbald, waarbij wordt opgemerkt dat ‘bijtertje’ Rick ook in de zaal een taaie tegenstander bleek te zijn. Hij zat twee keer bij het winnende team en had als enige die avond niet verloren. Verder waren vooral de acties van gelegenheidsspits Lennert onnavolgbaar. Wat hem in het veld in zijn gehele voetbalcarrière niet lukte, ging hem afgelopen vrijdag wel goed af – namelijk scoren. Vader Peter stond erbij (op doel) en keek er naar! Hoogstandje van de vrijdagavond was toch wel de hakbal-poortactie van veteraan Ton op Koos, waaruit tevens een prachtig doelpunt van Bart tot stand kwam. Lekker, Kontje ! Na afloop nog een biertje in ons verblijf, het Bieëmerhofke.

De nacht van vrijdag op zaterdag was kort, te kort …..

Na een uitgebreid ontbijt van huisvader Wim werd de zaterdagochtend besteed aan het (moutain)biken in de Mergelgrotten. Voor iedereen een unieke ervaring! Het tempo was bijzonder hoog, de begeleiding moest dan ook flink bijtrappen om de Boys bij te houden.

Na de lunch werd zaterdagmiddag gevoetbald tegen vv Scharn B1, uitkomend in de 3e divisie. De technische Maastrichtenaren hadden duidelijk meer geslapen dan de Boys en wonnen de wedstrijd overtuigend met 5-2. Helaas kwam keeper Robin van de B2 door een bij het zaalvoetbal opgelopen blessure niet aan spelen toe. Verder jammer dat B1 keeper Kip de 2 vrije trappen in de kruising niet wist te keren … (geintje, Remco !).

Na de prima verzorgde BBQ en een daarbij behorend biertje op zaterdagavond, werd een bezoek gebracht aan het nachtleven van Valkenburg. Ruben kwam er achter dat dit Limburgse dorpje hoofdzakelijk door ouderen wordt bezocht. Hij had als eerste een meisje aan de haak geslagen. Toen dit “meisje” aangaf dat ze 31 jaar oud was, bleek Ruben zelf plotseling 24 te zijn … Ruben werd hierin geholpen door Lennert, die zaterdagnacht opnieuw een poging ondernam om een Limburgse schone aan de haak te slaan ..… Helaas Len, in de zaal ging het scoren je beter af ! Ook Rick had die avond een hoofdrol, door 3 uur aan één te giechelen om alles en iedereen wat uit Rijnsburg kwam … Hij sprak later van een súperavond. Na afloop nog een biertje bij de buurman en de nieuwste versie van ‘Dancing with the Stars’ bijgewoond. Bram vertolkte hierin de hoofdrol. Van een knieblessure bij Bram was geen duidelijk geen sprake meer, de afspraak voor de aanstaande knieoperatie hebben we dan ook afgezegd.

De nacht van zaterdag op zondag was iets langer, maar nog wel te kort …..

Na opnieuw een heerlijk ontbijt met 45 (!) gebakken en gekookte eieren van Wim werd afgereisd naar Maasmechelen in België. Vanaf 12.00 uur werd op twee oude leger rafts (van welke army ook al weer, Johan?) de Maas stroomafwaarts gepeddeld. Met wind in de rug werd een nieuw snelheidsrecord gevestigd door het team van niet geheel fit ogende coach Eric. Hierbij was een duidelijk verschil met het team van de onverzettelijke (maar vooral ouwehoerende) Wits die met zijn raft ca. een half uur later over de eindstreep kwam. Viel een beetje tegen, Wits ! De vooral voor de chauffeurs vermoeiende terugreis later in de middag werd afgesloten met een bezoek aan de McDonald’s in Leiden.

De nacht van zondag op maandag was weer normaal, maar nog steeds te kort …..

Al met al een zéér geslaagd weekend zonder wanklanken. Onze dank gaat uit naar de “bevriende” sponsors en de begeleiders die er hun vrije weekend voor opofferden. Ook zeker een compliment voor de spelers zelf, want zij hebben zich toch wel zeer voorbeeldig gedragen!

Voor sommigen breekt nu nog een spannende tijd aan met de uitslagen van schoolexamens en overgang naar het volgende schooljaar. Ook hopen een aantal van jullie op een plaats bij de A1 of B1 selectie. In ieder geval succes met beiden en alvast een prettige zomervakantie!

De foto’s zijn binnenkort te bewonderen op de website van de B1:
http://rijnsburgseboysb1.ditismijnteam.nl/