outhands

Vermoeid Rijnsburg speelt gelijk

Beide teams begonnen gehavend aan het duel. Excelsior Maassluis, dat de punten hard nodig had om een promotie/degradatiewedstrijd te ontlopen, miste een handvol spelers door blessures en schorsingen. Bij Rijnsburg ontbraken Tim Orlowski (knie), Erwin van der Lugt (lies) en Martin den Haan (spierblessure) en was Brayton Biekman niet fit genoeg om te starten. Dick Zwarthoed kreeg links voorin de voorkeur boven Djuric Ascencion. Voorin was ook een plaats ingeruimd voor Frank Zinhagel, die niet onverdienstelijk rondom Martijn Gootjes opereerde. De Boys begonnen fel aan de wedstrijd, wat in de tweede minuut leidde tot een schot van Bart Freke dat via de hand van de doelman naast ging.


Bart Freke in duel (foto Hans Heemskerk)

Na een kleine tien minuten ebte de druk op de tegenstander weg en gebeurde er aan beide kanten niets noemenswaardigs. Doordat Maassluis zich terugtrok op eigen helft had Rijnsburg wel het meeste balbezit, maar lukte het niet om kansen te creëren. Na ruim een half uur diende de volgende mogelijkheid zich aan. Na een geblokt schot van Danny van der Vijver was de rebound voor Zwarthoed, maar doelman Robbert Van de Velde keerde zijn inzet met de benen. In de slotminuut van de eerste helft werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk toen een schot van Demis Xanthopoulos over ging na een voorzet van links.


Raymond Kolder in actie (Hans Heemskerk)

Na de rust kregen de toeschouwers een zelfde spelbeeld voorgeschoteld. De irritaties op het veld namen toe, maar het inbrengen van Biekman voor Peter Freke gaf de Rijnsburgers een impuls. Tot tweemaal toe kon Bart Freke van buiten het strafschopgebied uithalen. Het eerste schot ging net naast, de tweede tikte Van de Velde met de vingertoppen over. De grootste kans van de wedstrijd diende zich na 73 minuten aan voor Excelsior Maassluis. Van Kasteren bracht redding op een schot van rechts van Dani Monteiro, waarna Stephan van de Velde de bal van dichtbij rakelings naast kopte uit een voorzet van links. Enkele minuten later profiteerde dezelfde spits bijna van weifelend optreden van Van Kasteren en de verder prima spelende Van Roosmalen, maar hij stuitte op de doelman. Te hard, zo bleek, want met een armblessure moest Van de Velde per brancard het veld af.


van de Velde moet per brancard het veld af (foto Hans Heemskerk)

In de laatste vijf minuten kwam Rijnsburg nog twee maal in de buurt van een treffer. Een schot van invaller Niels Hogewoning ging echter naast en een inzet van Biekman na een strakke voorzet van Djuric Ascencion ging vanuit een moeilijke hoek eveneens naast. Zo eindigde de wedstrijd zoals die begon. De wil om te winnen was er volgens Verdonkschot wel, maar ‘de pijp’ is leeg. Hopelijk kunnen de Boys zich opladen voor de prijs die nog wel te winnen valt, namelijk de districtsbeker, waarvoor het team dinsdag aantreedt in Capelle.

Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis: 0-0

Scheidsrechter: Van Beek
Gele kaarten: geen

Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Kasteren; Groot, Bart Freke, Van Roosmalen, Bouma; Peter Freke (62. Biekman), Van der Vijver (75. Hogewoning), Kolder; Zinhagel, Gootjes, Zwarthoed (82. Ascencion).

Opstelling Excelsior Maassluis: Robbert van de Velde; Monteiro, Nicolaï, Gudde, Dupon; Tavares Ramos (73. Rusland), Ibrahim, Xanthopoulos, Nouwen; El Azzouti (44. Visser), Stephan Van de Velde (79. Spruijt).