Bestuur

Verklaring bestuur Rijnsburgse Boys vanwege ongeregeldheden

Rijnsburg, 20 april 2022

Verklaring bestuur Rijnsburgse Boys vanwege ongeregeldheden Rijnsburgse Boys – Quick Boys

Het bestuur van Rijnsburgse Boys heeft gisteravond met afschuw gekeken naar de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Quick Boys.

Zichzelf ‘supporters’ noemende aanhangers van zowel Rijnsburgse Boys als Quick Boys vonden het nodig om elkaar met vuurwerk te bekogelen waarna Quick Boys- ‘supporters’, na blauwe rookpotten op het veld te hebben gegooid, vanaf het uitvak aan de lange zijde het veld opkwamen en de confrontatie zochten met Rijnsburgse fans aan de korte zijde. Tussen deze fans stonden ook veel kinderen. Daarbij zijn diverse gewonden gevallen, waarvan er drie zijn doorverwezen naar de dokterspost met hoofdwonden, heeft de politie laten weten. De overige supporters hadden lichte verwondingen. Ook in het uitvak met Quick Boys-aanhangers waren mensen met verwondingen als gevolg van vuurwerk dat Rijnsburgse ‘supporters’ gooiden.

Het mag duidelijk zijn dat de getroffen bezoekers gisterenavond een verschrikkelijk ervaring hebben gehad. Wat een heus voetbalfeest had moeten worden, is letterlijk en figuurlijk in rook opgegaan.

Het bestuur neemt vanzelfsprekend met klem afstand van het schandelijke gedrag van deze groep ‘supporters’ en zal de komende dagen maatregelen nemen die moeten voorkomen dat dit in de nabije toekomst nogmaals gebeurt en dat degenen die zich misdragen hebben, gestraft zullen worden.

Geen uitpubliek tot nader order

Naar aanleiding van de ongeregeldheden gisteravond is in overleg met de burgemeester besloten dat tot nader order geen uitpubliek welkom is bij Rijnsburgse Boys – Quick Boys. Ondanks de vele uren van voorbereiding voorafgaande aan deze wedstrijd en de genomen maatregelen is duidelijk geworden dat de veiligheid van de aanwezige toeschouwers niet gegarandeerd kan worden. Dit is voor het bestuur onacceptabel!

Deze rigoureuze maatregel om de derby voortaan zonder uitpubliek te spelen is zeer spijtig maar onvermijdelijk. Iedereen die op Middelmors een wedstrijd van Rijnsburgse Boys wil zien, moet zich als eerste veilig voelen. Lekker met je kind of met je vrienden een potje voetbal kijken zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn.

Vandaag zal het bestuur allereerst proberen te achterhalen wie er gisteren gewond is geraakt waarna met diegenen contact wordt opgenomen. In een bestuursvergadering vanavond zullen vervolgens nadere maatregelen en acties worden besproken en opgestart.

Ad Hendriksen

Voorzitter Rijnsburgse Boys