Hans Oudwater

Verhalenvangers maakt verhaal over bijzondere succesperiode

26 oktober, 10.00 uur Voorhof

Verhalenvangers Rijnsburg maakt minidocu’s over Rijnsburgse iconen en bedrijven. Deze films die iets meer dan een uur duren worden tweewekelijks vertoond in de Voorhof in Rijnsburg. Deze ochtenden, en tegenwoordig ook avonden, worden druk bezocht.

Onlangs is een film opgenomen waarin drie oud Rijnsburgse Boys spelers geïnterviewd worden door Hans Oudwater. Wim Driebergen, Arie van Dijk en Huug Aandewiel speelden in Rijnsburgse Boys 1 in de periode van grofweg 1980-1990. In deze periode werden de Boys maar liefst drie keer kampioen en werd de districtsbeker gewonnen. Spraakmakend waren de oefenwedstrijden tegen FC Barcelona en het Nederlands Elftal. Juist na laatstgenoemde wedstrijd sprak Leo Beenhakker de legendarische woorden: “Rijnsburgse Boys uit, altijd lastig!”. Nog een wapenfeit: in de KNVB beker werd thuis met 3-1 van Willem 2 gewonnen. Allemaal herinneringen die opgehaald worden door spelers die er zelf bij waren. Natuurlijk ontbreken beelden in de vorm van foto’s en video niet.

Deze film over Rijnsburgse Boys wordt voor het eerst vertoond op donderdag 26 oktober a.s. in de Voorhof in Rijnsburg. Aanvang 10.00 uur. De toegang bedraagt EUR 3,50. Twee keer koffie of thee inbegrepen!