outhands

Verdiende nederlaag Rijnsburgse Boys

Vanaf de eerste minuut werd al heel duidelijk wat de bedoeling was. Rijnsburgse Boys was de aftrappende ploeg. Zoals bij schaken E2-E4 als standaard opening geldt, betekent dat bij voetbal dat de bal door de Rijnsburgers naar achteren wordt gespeeld. En Hardenberg dan geacht wordt gelijk wat druk naar voren te zetten. Maar dat bleek vanmiddag anders. Gelijk na het eerst balcontact zakte HHC al een aantal meters naar achteren en mocht RBB het spel gaan maken. Voor een thuisspelende ploeg van weinig moed getuigend maar ook weer niet onbegrijpelijk voor een team dat de laatste weken bivakkeerde in de hoek waar de klappen vielen.

Met snelle en accurate counters probeerde de thuisploeg overigens wel de positieve kant van de score te bereiken. Met name Gersom Klok bleek zich tot een ware plaaggeest te ontpoppen. In de 10e minuut mocht hij voor het eerst op Richard van Nieuwkoop afgaan maar Mustafa Celen voorkwam erger. Even later  is het Hielke Penterman die een bal vanuit de lucht op de penaltystip stil weet te leggen. Maar de Rijnsburgse doelman weet de bal weg te plukken voordat het tot een schot komt. Halverwege de eerst helft doen zich de grootste kansen voor beide ploegen voor. Een halve voorzet vanaf de vleugel dwint Raymond Beukeveld tot een spaarzame redding. En Roy Stroeve denkt aan de andere kant te scoren maar scheidsrechter Martens vindt dat Van Nieuwkoop de bal onrechtmatig ontfutseld werd.

 Richard van Nieuwkoop brengt redding

Achterin heeft HHC de zaakjes verder aardig voor elkaar. En mocht de Rijnsburgers onverhoopt de intentie hebben om richting hun doel op te trekken dan staan daar altijd nog bijvoorbeeld Stijn Pol en Edwin Starke. Type weinig techniek maar veel inzet. En maar hopen dat die uitverdedigende poeiers een maatje in oranje hemd bereiken. En soms is dat niet eens nodig gelet op de miscommunicatie tussen Bart Freke en Richard van Nieuwkoop waardoor zo’n oranjehemd zomaar in scoringspositie werd gemaneuvreerd. Gelukkig ging de inzet naast en werd er vlak daarvoor wederom een Hardenbergse treffer afgekeurd. Ditmaal op advies van de assistent-arbiter  die op de doellijn buitenspel had geconstateerd.

Resham Sardar weet niet te scoren

De enige echte Rijnsburgse aanval valt na een uur spelen te bewonderen. Een combinatie door het midden, opgezet door Kevin Winter en Joost Kuhlmann, wordt door Resham Sardar over de doelman gelift maar verdwijnt ook voorlangs. Het komt de gezondheid van Verdonkschot in ieder geval ten goede want al heeft hij de laatste jaren wat meer grijze haren gespaard, de streken en emoties spreidt hij als in zijn beste Rijnsburgse jaren nog steeds ten toon. Een aantal minuten later lijkt het alsof gerechtigheid dan soms toch bestaat bij voetbal. Een counter vanaf links wordt door een aantal mensen nog half geraakt of gemist voordat Gersom Klok alsnog de trekker overhaalt: 1-0. Gelijk na de openingstreffer mocht de hele Rijnsburgse bank (Mitchell Zandbergen uitgezonderd) warm gaan lopen. Martij Gootjes en Peter Freke werden als eerste naar het front gestuurd. Het effect van de dubbele wissel van Niek Oosterlee werd gelijk om zeep geholpen door Tim Siekman. Vanuit de counter – uiteraard – ontsnapte de verdediger aan de aandacht van de Rijnsburgers en liet vanaf de linkervleugel de 2-0 aantekenen. Richard van Nieuwkoop was kansloos op zijn inzet. De vlag bleef deze keer naar beneden dus zal het ongetwijfeld ook geen buitenspel geweest zijn.

Het meeste applaus deze middag leek voor fysiotherapeut Henk Jan den Haan te komen. Op het veld lagen twee geblesseerde tegenstanders en enige assistentie daarbij kon het publiek wel waarderen. Toch steeg de applausmeter ook bij het vlak daarop volgende moment. Op 13 november 2010 verliet Richal Leitoe per brancard het veld op de Middelmors in de wedstrijd tegen Spakenburg. Dertien maanden later maakte hij zijn rentree in de hoofdmacht van de Uien. Zeven minuten na zijn rentree gaf hij een eerste goede voorzet. En de rest van de acties bewaart hij ongetwijfeld voor volgend jaar. In deze pot was verder geen eer meer te behalen.

Leitoe terug op het veld bij RBB 1 

Niek Oosterlee was in zijn analyse ook kort en krachtig. Bij rust hadden we al met 2 of 3-0 achter moeten staan, dit was echt de minste wedstrijd van het seizoen. Ook het verspelen van de koppositie levert een simpele reactie van Oosterlee op. “Als we zo spelen hebben we verder bovenin ook niets te zoeken. Maar een wedstrijd als deze zit er in een seizoen altijd wel tussen.” Voor Rijnsburgse Boys is het kwestie van wonden likken, geblesseerden opkalefateren, kerst vieren en vanaf volgende jaar weer in de achtervolging gaan. Prettige feestdagen.

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys 2-0 (0-0)
64. Gersom Klok 1-0; 72. Tim Siekman 2-0

Gele kaart HHC Hardenberg: Roy Stroeve,
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Martijn Gootjes, Mustafa Celen

Scheidsrechter: R.W.M. Martens
Toeschouwers: 1.100

Opstelling HHC Hardenberg: Raymond Beukeveld, Frank Schijff, Tim Siekman, Hielke Penterman, Renco van Eeken (87. Martijn Berger), Roy Stroeve, Patrick Jurgens, Stijn Pol, Gersom Klok (69. Wesley Wakker), Lars Offringa, Edwin Starke 
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Mustafa Celen, Bennie van Noord, Bart Freke (71. Martijn Gootjes), Jos van Beuningen, Kevin Winter, Raymond Kolder (71. Peter Freke), Resham Sardar, Damiano Schet, Jeffrey Winter (74. Richal Leitoe) en Joost Kuhlmann