Henk Hogewoning

Verdediger Rob Overvliet stopt bij Rijnsburg

Het verblijf van centrale verdediger Rob Overvliet op Middelmors blijft beperkt tot één seizoen. Deze week heeft de bijna 31-jarige speler besloten om aan het eind van het seizoen te stoppen en zijn spelerscarrière op een lager pitje te zetten.

“Het was een moeilijke keuze en ik heb lang getwijfeld”, zegt Rob Overvliet over zijn besluit om er een punt achter te zetten bij Rijnsburg. “Want als je kiest voor lager spelen, weet je dat je, gezien mijn leeftijd, niet meer terugkomt op dit niveau. Ik heb het naar mijn zin en ik heb positieve gesprekken gevoerd over volgend seizoen met de nieuwe trainer en Gerrit Paauw (bestuurslid technische zaken, red.), maar ik merk dat het vlammetje langzaam begint te doven.”

Volledige drive
“Bij Rijnsburg speel je in de top van het amateurvoetbal en dat betekent dat je er veel voor moet doen en moet presteren”, vervolgt Rob. “De drive moet volledig bij het voetbal liggen, je mag geen half werk leveren en ik twijfel of dat volgend seizoen nog helemaal zo is. Ik wil meer aandacht besteden aan mijn maatschappelijke carrière: mijn eigen onderneming in combinatie met een nieuwe opleiding. En ik wil graag privé leuke dingen doen, bijvoorbeeld een reis maken of op wintersport gaan. Als je twijfelt, is dat niet goed en daarom zeg ik nu: het is mooi geweest. Dat is wel zo eerlijk, naar mijzelf toe en voor de club.”

Volgend seizoen
Waar en op welk niveau Rob Overvliet volgend seizoen speelt, weet hij nog niet. “Ik woon in Delft en ga rustig rondkijken of er in die regio clubs zijn waar ik zou kunnen spelen. Ik laat het rustig op me afkomen. Ik stop nog niet maar zoek wel een club waar ik minder intensief hoef te trainen. Dat doe ik al vanaf mijn zeventiende. Het is goed zo en tijd voor andere dingen.”

Maar voor het zover is, wil Rob eerst dit seizoen goed afmaken. “Ik ben naar Rijnsburg gekomen om een prijs te pakken. Ik zal er daarom alles aan doen om het seizoen hopelijk met iets moois af te sluiten.”

Vorige clubs
Voordat Rob Overvliet naar Rijnsburg overstapte, afgelopen zomer, voetbalde hij bij Noordwijk. Dat was van medio 2013 tot medio 2022, met een onderbreking van één jaar (seizoen 2016-2017) bij Amstelveen/Heemraad. Vóór Noordwijk speelde Rob bij ARC en Argon, waar hij ook zijn juniorentijd doorbracht.