Maryléne Hogewoning

Verdediger André Morgan per direct toegevoegd aan A-selectie

Rijnsburgse Boys neemt per direct vleugelverdediger André Morgan over van derdedivisionist IJsselmeervogels. Na het vertrek van Bert Koomen en met het oog op het blessureleed dat nog steeds aanhoudt binnen de selectie, is de 30-jarige verdediger als extra versterking binnengehaald. André heeft bij Rijnsburg een contract tot het eind van het seizoen getekend, maar de intentie van André en de club is om na dat half jaar langer door te gaan.

André: “Ik werd een paar weken geleden gebeld door Hein Leliveld, die ik goed ken van mijn tijd bij Koninklijke HFC toen hij daar assistent was. Hij vertelde dat Rijnsburgse Boys nog wel een verdediger kon gebruiken. Ik kwam de laatste tijd niet echt aan spelen toe bij IJsselmeervogels, dus daarom heb ik daar aangegeven dat ik graag naar een andere club wilde waar ik wel de kans op voetballen zou krijgen. Zodoende is het balletje gaan rollen.”

Keuze voor Rijnsburg
“De stap naar Rijnsburgse Boys was er wel eentje waar ik even over na moest denken”, vertelt André. “Bij IJsselmeervogels zit ik ook op mijn plek. Het is een mooie vereniging met gezellige mensen. Verder is de kans groot dat we bij IJsselmeervogels kampioen worden. Dat is natuurlijk ook altijd mooi om mee te maken in een voetbalcarrière. Maar uiteindelijk zei mijn voetbalhart ‘ja’. Ik wil gewoon graag voetballen en die kans krijg ik wel bij Rijnsburgse Boys.”

“Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn keuze voor Rijnsburgse Boys. Het is een mooie club met een mooi complex. Bij HFC heb ik vaak tegen Rijnsburg gespeeld en dat waren altijd sportieve en leuke wedstrijden. Vaak stond ik dan tegen Furhgill Zeldenrust. Dat waren zware wedstrijden.”

Doelstellingen
“Rijnsburgse Boys heeft na een valse start nu de weg naar boven ingeslagen. Ik wil door middel van mijn kwaliteiten als verdediger de club daar zo goed mogelijk bij helpen. Ik ben een ervaren speler die een duel niet uit de weggaat, daarnaast kan ik als opkomende back ook nog wel eens gevaarlijk worden in de omschakeling. Ik wil eigenlijk weer zoveel mogelijk spelen en gaan genieten van het voetbal.”

Vorige clubs
André begon zijn carrière bij SV Ouderkerk. Daarna ging hij via, DWS en VVA/De Spartaan naar Ajax, waarvoor hij werd gescout. Na Ajax ging hij aan de slag in het buitenland, bij AFC Wimbledon in de League Two. Na dit 5-jarige Engelse avontuur, tijdens welke hij leerde wat strijd leveren betekent, kwam hij terug in Nederland en vervolgde hij zijn carrière bij AFC. Via FC Breukelen kwam André in 2016 bij Koninklijke HFC, waar hij zeven seizoenen heeft gespeeld. Afgelopen zomer maakte André de overstap naar IJsselmeervogels. Nu gaat hij dus aan de slag bij Rijnsburgse Boys.

In het dagelijks leven naast het voetbal is André fotograaf. De rechtsbenige vleugelverdediger woont in Rotterdam.