Bram van Egmond

Van Nieuwkoop, Gielisse, Prijs en Ossevoort blijven Ui

De afgelopen weken zijn weer vier spelers van de huidige selectie vastgelegd voor het nieuwe seizoen. Roderick Gielisse verlengde zijn contract met twee seizoenen. Richard van Nieuwkoop, Hidde Prijs en Niek Ossevoort hebben voor één jaar bijgetekend.
Vier spelers
Doelman Richard van Nieuwkoop begint volgend seizoen aan zijn achtste jaar op sportpark Middelmors. Hij is daarmee een van de langst zittende spelers in de A-selectie. Eerder speelde hij onder andere in de jeugd van Ajax en ADO Den Haag.
Verdediger Roderick Gielisse is aan zijn tweede seizoen in het geelzwart bezig. Vorig jaar zomer kwam hij over van Sparta Rotterdam. Bij Rijnsburgse Boys veroverde hij snel een basisplaats.

Van links naar rechts: technisch directeur Dennis-Jan Mieras, Richard van Nieuwkoop, Hidde Prijs, Roderick Gielisse, Niek Ossevoort en Gerrit Paauw, bestuurslid voetbaltechnische zaken.

Van links naar rechts: technisch directeur Dennis-Jan Mieras, Richard van Nieuwkoop, Hidde Prijs, Roderick Gielisse, Niek Ossevoort en Gerrit Paauw, bestuurslid voetbaltechnische zaken.


Ook Niek Ossevoort heeft een verleden als jeugdspeler bij profclubs. Hij speelde bij Ajax, Feyenoord en NAC Breda. Vorig seizoen veroverde hij na de winterstop een plek in de basiself. Momenteel is hij aan zijn tweede jaar bij Rijnsburg bezig. Mede door een blessure heeft de vleugelverdediger op dit moment geen basisplaats.
Hidde Prijs tenslotte is aan zijn eerste jaar in het geelzwart bezig. De centrale verdediger kwam over van Koninklijke HFC. Door een hardnekkige blessure, opgelopen in het begin van het seizoen, staat hij inmiddels al enkele maanden aan de kant. Na de winterstop hoopt hij zijn rentree te maken. 
Selectie seizoen 2017-2018
Tot nu toe liggen tien spelers vast voor seizoen 2017-2018. Wesley Goeman, Jeffrey Jongeneelen en Max Hudepohl verlengden vorige maand hun contract met twee seizoenen.  Joël Tillema, Jordy Strooker en aanvoerder Donny Verdam hebben een doorlopend contract en zijn dus ook volgend seizoen op sportpark Middelmors te bewonderen.