karly

Van het bestuur

Afgelopen woensdag hebben wij voor de vierde keer via skype vergaderd. Wij worden er steeds handiger in om zo met elkaar te vergaderen. Deze keer met 8 personen en binnen 1 uur klaar. Ik zal dit najaar afscheid gaan nemen van het bestuur en wij hebben al een nieuwe kandidaat gevonden. Deze is gevonden in Chiel van Egmond. Hij is o.a. de bouwer van ons schitterende tribunegebouw. Hij zal vanaf nu mee gaan draaien in het bestuur om wegwijs te worden. In een latere column zal Chiel zich verder voorstellen.
Als ik er aan denk dat ik komend najaar ga afzwaaien, word ik toch wel een beetje stil. Als ik over deze hele periode kijk is er veel veranderd op het complex. Na 12,5 jaar velden en accommodatie in mijn pakket is daarin veel gebeurt. Alle velden, hekwerken en tegelpaden zijn aan de beurt geweest. Toen ik kwam was zelfs veld 5 nog natuurgras (zonder beregening). En wat voor gras! Een koeien wei was er heilig bij.
De laatste jaren een stuk verduurzaming gerealiseerd, door binnen alle lampen te vervanger door LED en de aanleg van ruim 500 zonnepanelen. Tevens de aanleg van 3 kanten LED-boarding op veld 1. In al deze zaken heeft veel tijd gezeten, maar als ik over het park loop, kan ik daar zeker van genieten.
In deze Corona tijd gaat het onderhoud op het park gewoon door. Dagelijks zijn er nog mensen bezig, Leo van der Oever is momenteel weer met zijn favoriete hobby bezig…. verven. De kantine krijgt aan de buitenkant een opknapbeurt. Ik vraag mij nu al af hoeveel keer de kantine nog geverfd moet worden, voordat de nieuwe kantine er staat. In het bestuur is besproken dat er naar toe gewerkt gaat worden dat wanneer onze vereniging 100 jaar wordt (in 2030) er een nieuwe kantine staat! 

Momenteel is het wat betreft onderhoud niet zo spannend op de club. Het gebouw is uitgestorven en daarom gaat er weinig kapot. Op de natuurvelden is het groot onderhoud bijna klaar. De beregenings-installatie gaat kuren vertonen en is aan vervanging toe. Een aantal lopende projecten/onderzoeken zijn in de koelkast gezet. Het warmte-pompen project is geheel van de baan. De terugverdientijd was te lang. De brandmeldinstallatie is gedateerd, maar werkt nog prima. Er was een offerte voor gemaakt, maar deze is on hold gezet. Zo ook de offerte vergelijking voor het aanschaffen van ledlampen op alle kunstgrasvelden. We zullen momenteel zuinig op onze centjes moeten zijn en afwachten hoe wij als vereniging door deze crisis heen gaan komen.
Wel kunnen wij ons voor gaan bereiden op het feit dat jongeren, vanaf 28 april, onder begeleiding weer mogen gaan trainen. Tevens ook andere jongeren en sportverenigingen kunnen gebruik gaan maken van de velden. Hier zal een protocol voor worden samengesteld zodat voor iedereen duidelijk is hoe er gehandeld moet worden. Er zal o.a. een gescheiden looprichting op het park gaan komen, zodat de vertrekkende spelers niet de komende spelers tegenkomen. Zaterdag (25 april) zal er een overleg zijn tussen de voetbalclubs, wethouder en Welzijnskwartier. Het komt er sowieso op neer dat al de trainingen alleen onder begeleiding mogen plaatsvinden. Dus zomaar een balletje met elkaar gaan trappen is er niet bij. Zodra er meer duidelijkheid is, komt dit op de site.
Wij hopen met deze openstelling van de velden dat heel wat leden weer een beetje beweging en ontspanning krijgen. Tevens hopen wij ook dat, met deze verruiming van de regels, er niet meer corona besmettingen zullen gaan komen. Om dan toch de maatschappij geleidelijk steeds meer ruimte te geven, zodat uiteindelijk alles weer kan gaan functioneren als voorheen.
Ik wens u allen een goede gezondheid toe en snel een einde aan momenteel zoveel onzekerheden in deze wereld.
Peter van Tilburg.