outhands

Van Egmond redt Rijnsburgse eer


Sfeer genoeg op sportpark Middelmors (foto Hans Heemskerk) 

Op een bomvol en sfeervol sportpark Middelmors gingen de toeschouwers er eens goed voor zitten of staan. Duels tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys staan meestal garant voor spektakel. Daarbij kwam dat beide teams eigenlijk moesten winnen om aansluiting te houden bij FC Lisse en Ter Leede. Een opsteker voor de thuisploeg was het meespelen van Bart Freke. Quick Boys-trainer John Blok had ook een meevaller doordat Hendrik van Beelen fit genoeg was om te starten. Na een evenwichtige openingsfase opende Rijnsburgse Boys in de negende minuut de score. Een vrije trap van Djuric Ascension, links voor het doel, ging langs vele benen en via de binnenkant van de paal de touwen in: 1-0.


Bart Freke in de aanval (foto Hans Heemskerk)

Wat volgde was een korte periode waarin de bezoekers het initiatief namen, wat na 23 minuten in een grote kans resulteerde voor Jan Schaap. De middenvelder dook vrij voor doelman Tim Orlowski op, maar schoot ruim voorlangs. In de eerste de beste tegenaanval kreeg Brayton Biekman de bal bij de tweede paal aangespeeld door Ascencion, maar zijn inzet verdween over het doel van Peter Kromhout. Tot aan de rust creëerden beide elftallen geen goede kansen meer. Dick Zwarthoed kreeg nog wel de mogelijkheid om van twintig meter uit te halen, maar zijn schot was te slap. Na gele kaarten voor Djuric Ascencion en Jan Schaap werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Vooral de verdedigers aan beide zijden speelden een puike partij. Na een klein kwartier was de eerste kans voor Rijnsburg. Waar Danny van der Vijver misschien beter zelf had kunnen schieten, legde hij de bal breed op Biekman, die naast schoot. Quick Boys, waar Van Beelen plaats had gemaakt voor Chiema Onyeike, kwam even later met een discutabele treffer op gelijke hoogte. Een indraaiende vrije trap van Maarten Bak vanaf rechts kwam in het doelgebied van Orlowski, die echter zwaar gehinderd werd door Onyeike. Zonder dat iemand de bal aanraakte was de gelijkmaker een feit, omdat scheidsrechter Terwijn in de actie van Onyeike geen overtreding zag.

Quick Boys putte moed uit de treffer en ging beter voetballen. De eerstvolgende kansen waren evenwel voor Rijnsburg. Eerst mikte Bart Freke net te hoog na een goede actie van invaller Frank Zinhagel aan de rechterkant. Even later was er een karakteristieke actie van Bart Freke, die de bal op het middenveld veroverde, opstoomde richting het vijandelijke doel en daar een medespeler in staat stelde om te scoren. De inzet van Martijn Gootjes werd voor de doellijn echter onschadelijk gemaakt door een Quick Boys-verdediger. Elf minuten voor tijd kwam Quick Boys op voorsprong. Adil Harfaoui omspeelde bij de achterlijn Raymond Kolder, speelde bij de eerste paal in op Bak, die met een hakje Onyeike bereikte. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om de bal van dichtbij achter Orlowski te schieten.


Ontlading bij André van Egmond als hij ver in blessuretijd de
verdiende gelijkmaker op zijn naam zet (foto Hans Heemskerk)

Met Peter Freke voor Bart Freke en André van Egmond voor Dick Zwarthoed probeerde Rijnsburg-trainer Ted Verdonkschot het tij te keren. Lang zag het ernaar uit dat dit niet ging lukken, zeker toen Quick Boys-invaller Daniël Kulk op rechts doorbrak. Maar zijn voorzet was veel te hard om de in kansrijke positie staande Onyeike en Harfaoui te bereiken. Vier minuten in blessuretijd werd de Rijnsburgse eer toch nog gered. Een vloeiende aanval via Van der Vijver en Gootjes kwam bij Erwin van der Lugt. De mee naar voren gekomen verdediger schoot fraai op doel, maar de paal verhinderde een goal. Van Egmond stond echter op de juiste plek om de rebound binnen te tikken: 2-2.

Rijnsburgse Boys – Quick Boys: 2-2 (1-0)
9. Ascencion 1-0, 62. Bak 1-1, 79. Onyeike 1-2, 90+4. Van Egmond 2-2

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Ascencion, Groot
Gele kaart Quick Boys: Schaap

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke (80. Peter Freke), Van der Lugt, Van Roosmalen; Zwarthoed (80. Van Egmond), Van der Vijver, Kolder; Ascencion, Gootjes, Biekman (67. Zinhagel).

Opstelling Quick Boys: Kromhout; Van Duijn, Ros, Ravensbergen, Pronk; Timmermans, Schaap (89. Schoneveld), Van der Plas (82. Kulk); Harfaoui, Van Beelen (55. Onyeike), Bak.