outhands

Van een supporter voor de supporters

 Dinsdagavond 20 april, restant Rijnsburgse Boys – Capelle. Onze jongens lopen naar binnen om zich klaar te maken voor de laatste 14 minuten voetballen. Het publiek gaat staan en begint te klappen en te juichen om de jongens alvast een hart onder de riem te steken. In de veertien minuten die volgen zijn de Rijnsburgse supporters niet meer stil en je ziet de spelers groeien en steviger in hun schoenen staan. Je krijgt al snel het gevoel dat hier voor Capelle niets te halen valt.
 
De laatste jaren hebben wij als supporters met zijn allen bij vele wedstrijden de spelersgroep sterker gemaakt. Dit alleen maar om ons te laten horen. Denk aan bijvoorbeeld tegen RBC, tegen Fortuna Sittard, tegen Utrecht, verschillende wedstrijden van de zaterdag titel en ga zo maar door. Als je wat filmpjes terug kijkt op You Tube, is het toch een fantastisch gezicht als je vele “uien” supporters is grote getalen ziet staan met veel herrie en aanmoedigingen. Maar ook die ene wedstrijd uit bij WKE, ondanks het rampzalige missen van de titel bleven we met z’n allen de jongens steunen.
 
Dit jaar is het wat moeilijker allemaal, het loopt wat minder, we staan wat lager enzovoort. Maar toch staan we met z’n allen op een mooie derde plaats die recht geeft op de Topklasse. Laten we als supporter die laatste paar wedstrijden nou ook ons zelf laten horen. Laten we de jongens nou ook weer vooruitschreeuwen. Maar dan wel vanaf het begin, net als afgelopen dinsdag. Dat halen we MET Z’N ALLEN de topklasse.
 
Komt allen en laat je horen, dan komt het allemaal goed.
 
Dick Blom
SfeerteamRBB