Bram van Egmond

Van der Vijver, Troost en Van der Burg stoppen

Aanvoerder Danny van der Vijver (32), verdediger Renee Troost (27) en reservedoelman Rick van der Burg (28) hebben laten weten dat zij aan het einde van het seizoen stoppen bij Rijnsburgse Boys. Danny beëindigt zijn loopbaan en gaat op lager niveau in het zesde elftal spelen, Renee en Rick gaan op zoek naar een andere club. Vooral het naderende afscheid van Danny komt voor velen onverwacht na maar liefst veertien mooie seizoenen in Rijnsburgse Boys 1.

Reactie Danny van der Vijver
“Ik liep er al een tijdje mee en vorige week heb ik de knoop doorgehakt om te stoppen,” zegt Danny in een eerste reactie. “De belangrijkste reden is dat ik meer vrijheid wil hebben. Ik ben de verplichtingen zat, ook vanwege mijn werk, het vroege opstaan en mijn gezin met twee kinderen. Bovendien ben ik niet meer op mijn oude niveau gekomen na mijn blessure, vorig jaar. Dat zijn denk ik zwaarwegende argumenten.”
Hoogtepunten voor Danny de afgelopen veertien seizoenen zijn de drie titels, in 2006, 2007 en 2009, het winnen van de amateurbeker en de wedstrijden in de Amstel Cup tegen onder andere PSV, Roda JC en NEC. Maar wat was hét hoogtepunt de afgelopen seizoenen? “Dat was toch wel de eerste titel in 2006 toen we tegen FC Lisse in blessuretijd de winnende maakten. Zo’n ontknoping zal niet snel meer gebeuren.”
Danny hoopt zijn loopbaan af te sluiten met plaatsing voor de tweede divisie. “Er is op dit moment nog één plek vrij: de zevende plaats, waar nog vijf of zes clubs voor strijden. Daar moeten we voor gaan met z’n allen. Het zal lastig worden, maar niets is onmogelijk.”
Reactie vertrek Renee Troost
“Ik voelde dat er niet genoeg vertrouwen in mij was om door te gaan,” zegt Renee Troost over zijn vertrek. “Duidelijkheid voor het nieuwe seizoen kreeg ik niet meteen, vandaar dat ik zelf heb aangegeven dat ik stop bij Rijnsburgse Boys. Ik ga op zoek naar een nieuwe club dichterbij huis. Daarnaast zijn de reisafstand vanuit mijn woonplaats Almere en de dagelijkse files ook niet altijd even prettig, maar dat is niet de hoofdreden.”
Renee is ondanks de wisselende resultaten de afgelopen twee seizoenen positief over zijn periode in Rijnsburg. “Ik voel me hier thuis. Ik heb veel gespeeld en in mijn eerste jaar, drie seizoenen geleden, deden we tot het einde van de competitie mee om de titel. Voor dit seizoen hoop ik dat we de doelstelling halen om in de tweede divisie te komen. Maar dan moeten we wel gaan winnen, anders wordt het moeilijk.”
Reactie vertrek Rick van der Burg
“Ik heb drie jaar geprobeerd om eerste keeper te worden, maar dat is niet gelukt,” licht Rick van der Burg zijn vertrek toe. “Ik ben op een leeftijd gekomen waarop je wilt spelen. Vandaar de overweging: weggaan of nog een jaar hier doorgaan. Het is weggaan geworden. Ik vind het wel jammer, want het voelt alsof ik iets niet heb afgemaakt en ik had ook wel het idee dat er meer in had gezeten, maar het loopt nu eenmaal zo.”
In de resterende maanden hoopt Rick dat Rijnsburgse Boys zich plaatst voor de tweede divisie. “Het zal een zware strijd worden om de eerste zeven te halen. Het draait niet zoals we willen, dat moet snel omgedraaid worden.” De reservedoelman wil tot slot graag kwijt dat hij de afgelopen jaren veel bewondering heeft gekregen voor elftalleider Wim Brugmans en materiaalman Kees Koemans. “Ik heb zelden vrijwilligers meegemaakt die zo begaan zijn met hun club. Alles is altijd tot in detail geregeld. Dat mag ook weleens worden gezegd.”