secretariaat

Van de voorzitter

Rijnsburgse Boys – voetbal lock down
Zondag 29 maart 2020
Ruim 2 weken is het nu al geleden dat ons werd meegedeeld dat trainingen en wedstrijden in elk geval tot en met 6 april a.s. zouden worden opgeschort. Het is vandaag zondag 29 maart en eerlijk gezegd verwacht ik dat die 6 april wel eens een datum zal worden die inhoudt dat het huidige seizoen teneinde is.
Het corona virus raast in een ongekend tempo over de wereld en houdt ook ons land in zijn greep. Dit heeft niemand eerder meegemaakt en mijn gedachten gaan uit naar al die families die getroffen worden door het leed wat het virus teweeg brengt. Maar ook naar al die mensen die betrokken zijn in de zorg die bizarre tijden beleven in de ziekenhuizen. Een toenemend aantal door het virus besmette mensen zorgt ervoor dat onze gezondheidszorg alles moet aanwenden om deze crisis te weerstaan. Ik maak een diepe buiging voor al die artsen, verpleegkundigen en iedereen die op dit moment deelneemt aan deze “strijd”.
Onze vereniging bestond afgelopen dinsdag, 24 maart 2020, 90 jaar. Ere voorzitter Cees Driebergen schreef hier een mooi stukje op deze dag. Het voelde echter zo anders die dag. Voetbal was totaal op de achtergrond verdwenen. Terecht natuurlijk, maar als voetbal je lust en je leven is en je op die bewuste donderdag 12 maart hoort dat er een “voetbal lock down” zal gaan spelen is dat voor ieder liefhebber een mededeling die binnenkomt. Hopend natuurlijk dat er ergens in de toekomst een mededeling komt dat inderdaad 6 april er weer volop getraind en gespeeld mag worden.  De realiteit leert dat die mededeling er niet zal gaan komen. Het RIVM stuurt dagelijks nieuwe cijfers de wereld in en, zo blijkt ook vandaag weer, is het virus helaas nog niet op de terugweg.
Inmiddels heeft het bestuur afgelopen woensdag voor het eerst in haar bestaan een bestuursvergadering op afstand met behulp van Skype gevoerd. Een bijzondere ervaring kan ik u vertellen maar ook goed om elkaar als bestuur weer eens te zien. Afgesproken dat we dit de komende periode op de woensdagavond zullen inplannen. Gewoon om met elkaar verbinding te houden.
We zullen als leden, supporters en sponsoren van Rijnsburgse Boys geduld moet betrachten en eerst er voor te zorgen dat we het corona virus kunnen bedwingen. Een enorme opgaaf die voor het allergrootste deel afhangt hoe serieus wij de instructies van onze overheid opvolgen. Dat dit voor sommige een beproeving is begrijp is. Dierbaren, vooral de kwetsbare ouderen, niet meer kunnen zien of knuffelen is natuurlijk vreselijk maar het doel om besmettingen te voorkomen heiligt in de tijd zeker de middelen.
Veel sterkte, blijf gezond en wees lief voor elkaar!
Ad Hendriksen
(voorzitter)