outhands

Vacatures bij de jeugdafdeling van Rijnsburgse Boys

 We naderen het einde van het voetbalseizoen 2008/2009 en staan voor een paar cruciale weken. Gaat het eerste de algehele zaterdagtitel  en misschien zelfs de algehele landstitel in de wacht slepen? Kan ons vlaggenschip van de jeugdafdeling, de A1, zich handhaven in de 2e divisie? Kunnen de kersverse kampioenen van de C1 het kampioenschap daadwerkelijk omzetten in een promotie naar de hoofdklasse? Krijgen er nog meer teams een plaatsje in de kampioenengalerij? Zijn er nog teams die zullen degraderen?

Allemaal vragen waarop we binnen nu en enkele weken een antwoord zullen krijgen. Maar er is meer. De jeugdafdeling van RBB is een nog steeds groeiende afdeling en om alle jongens en meisjes volgend seizoen weer te kunnen voorzien van trainers en leiders kunnen we altijd nieuwe mensen gebruiken. Mensen die het leuk vinden om met het voetbalspelletje bezig te zijn, voetballers beter te willen laten worden of die hun verantwoording willen nemen om onze eigen jeugd te begeleiden op de zaterdag. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend en heel normaal dat het elk jaar weer geregeld is dat elk team één of meer trainers heeft en een tweetal begeleiders, maar ook bij onze vereniging is het steeds weer een behoorlijke puzzel.

De laatste jaren heeft RBB geïnvesteerd in haar jeugdtrainers door hen een opleiding voor pupillentrainer aan te bieden. Dertig mannen en vrouwen hebben hieraan deelgenomen en de opleiding met goed gevolg afgerond. Het gevolg is: enthousiaste trainers die wekelijks bezig zijn om onze jeugd beter te maken en om een ieder op haar of zijn niveau te laten functioneren op het voetbalveld. Daarnaast zijn de selectietrainers bereid gevonden om hun kennis over te dragen aan de andere trainers in hun leeftijdscategorie. Dit kan gebeuren door hen te voorzien van oefenstof of door een keer te laten zien hoe zij het allemaal aanpakken. Uiteraard gaat alles onder het toeziende oog van onze technisch jeugdcoördinator Gerard Stroes. Met al deze mogelijkheden hoef je als nieuwe trainer dan ook niet bang te zijn dat jezelf het wiel moet uitvinden. Wij willen en kunnen je daarbij helpen en ondersteunen.

Naast trainers en leiders kunnen we ook mensen gebruiken die het leuk vinden om op zaterdag rond de velden te lopen en veel wedstrijdjes te bekijken van onze jeugdelftallen. Misschien loopt er in een lager elftal wel een speler die er bovenuit steekt en die wellicht hoger kan en wil spelen. Samen met de coördinator en de selectietrainer kunnen we dan zo’n speler eens uitnodigen voor een training bij een hoger elftal en wellicht kan zo’n jongen of meisje dan inderdaad de stap omhoog maken. Een rol als interne scout dus bij onze eigen club.

Daarnaast zijn wij op zoek naar (oud) selectiespelers die het leuk vinden om hun steentje bij te dragen aan de jeugdopleiding van RBB. Spelers die zelf ervaren hebben hoe het is om selectie te spelen en hun kennis over willen dragen aan onze jeugdspelers. We zijn dan ook binnen deze groep dringend op zoek naar:

– Een enthousiaste trainer voor onze nieuwe B2
– Een leider/assistent-trainer met Rijnsburgse Boys-achtergrond voor de A1

Het jeugdbestuur en de technische commissie heeft als doelstelling dat, op termijn, alle selectieteams vanaf de C-jeugd op landelijk niveau spelen. Vanuit dat licht bezien kunnen we ervaren krachten en mannen met een voetbalachtergrond op selectieniveau heel goed gebruiken.

Ook kan onze keeperstrainer Henk Postma voor het nieuwe seizoen weer een aantal nieuwe keeperstrainers gebruiken. We streven er naar om voor alle keepers naast de reguliere trainingen ook nog een keeperstraining te geven. Gezien de grootte van onze jeugdafdeling zoekt ook Henk uitbreiding van zijn trainersgilde.

Heb je interesse om ons voor het komende seizoen te willen helpen bij het invullen van één van bovenstaande vacatures, dan kun je je aanmelden bij de leden van de technische commissie jeugd. De gegevens zijn hieronder te vinden. Wil je voordat je een beslissing neemt eerst weten wat er precies van je verlangd zal worden, dan kan je ook Gerard Stroes of één van onderstaande personen bellen voor meer informatie.

De jeugd van RBB heeft de toekomst.  Wil jij ons meehelpen om deze toekomst zeker te stellen zodat we ook later kunnen genieten van echte Rijnsburgers in de hoogste elftallen van RBB?
 Wij horen het graag!

Technische commissie jeugd

Gerard Stroes   gstroes@hotmail.com  06-53671546
Hugo Slootweg   hslootweg@casema.nl  06-51143636
Johan de Kroon   johandekroon@kpnplanet.nl 06-20632705
Martin den Haan  martindenhaan@casema.nl 06-11041408 
Ton Gruijters   tgruijters@ziggo.nl  06-27063113 
Cor Heemskerk   corchris@casema.nl  06-53296218
Henk Postma   h.postma@NH-hotels.com 06-56959484