Bram van Egmond

usv Hercules – Rijnsburgse Boys 4-3

Zaterdag 25 juli speelde Rijnsburgse Boys vriendschappelijk tegen de Utrechtse Topklasser usv Hercules. Vanwege de weersomstandigheden werd deze wedstrijd niet, zoals gepland, in Rijnsburg gespeeld, maar op het mooie complex van usv Hercules.
Onder moeilijke omstandigheden, de harde wind stond dwars over het veld en het regende gedurende de gehele wedstrijd, was er een mooi moment voor Bart Freke. Voor het eerst na 11 maanden speelde Bart weer een wedstrijd. Hij deed dat zeer verdienstelijk en vormde met Jeroen Hessing een goed centraal duo. Toch konden ook zij niet verhinderen dat Rijnsburgse Boys met 1-0 achter kwam. Raily Ignacio scoorde de gelijkmaker. Hij profiteerde goed van een fout van de Hercules doelman en zorgde voor 1-1. Marvin Wijks en Jeffrey Vlug zorgden voor een 3-1 voorsprong, maar vlak voor rust profiteerde de thuisclub van een slordig moment, waardoor de doorweekte teams met een 2-3 ruststand naar de kleedkamer gingen.
Na rust bracht usv Hercules een compleet ander elftal in het veld. Dat team profiteerde opnieuw van defensieve slordigheden in de geel-zwarte defensie en zorgde voor een 4-3 voorsprong. Ondanks dat Rijnsburgse Boys in het laatste kwart van de wedstrijd veel sterker was en enkele kansen creëerde, slaagden ze er niet in een nederlaag in deze oefenwedstrijd te voorkomen.
De opstelling: Rick van de Burg, Joel Tillema (46. Roderick Gielisse), Jeroen Hessing (46. Renee Troost), Bart Freke (46. Dirk-Jan van de Oever),  Niek Ossevoort, Ismail Celen, Jeffrey Vlug, Danny van der Vijver, Martin van Eeuwijk (46. Resham Sardar), Raily Ignacio, Marvin Wijks.