IJsbrand van Tilburg

USV Hercules -Rijnsburgse Boys: 2-4 (1-1) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys beslist oefenduel in tweede helft

In het jaarlijkse oefenduel met USV Hercules heeft Rijnsburgse Boys aan het langste eind getrokken: 2-4. Daar zag het lange tijd in de eerste helft niet naar uit. Nadat de derdedivisionist uit Utrecht de openingstreffer had gescoord, lukte het de ploeg van Martijn Lagendijk om voor rust de gelijkmaker te scoren. In de tweede helft lieten de Rijnsburgers zien waartoe zij in staat zijn wanneer er gedisciplineerd gespeeld wordt. Binnen twintig minuten liep de ploeg uit naar een 1-4 voorsprong. Verslapping leverde direct een tegentreffer op: 2-4. Verder lieten de Rijnsburgers het echter niet meer komen en zochten, na een regenachtige middag, de warme douche op.

Kunstgras
Het had niet veel gescheeld of het duel tegen USV Hercules zou dit seizoen geen oefenwedstrijd maar competitieduel zijn geweest. De ploeg van trainer René van der Kooij was immers doorgedrongen tot de play-offs voor promotie naar de tweede divisie. Na twee ruime overwinningen op IJsselmeervogels (6-0 en 0-5) en een thuisoverwinning op GVVV (1-0), bleek de uitwedstrijd tegen GVVV uiteindelijk fataal: 3-0 verlies. USV Hercules zal daarom dit seizoen gewoon weer in de derde divisie spelen. Consequentie van het lange seizoen was wel dat het grashoofdveld veel later onder handen genomen kon worden. Voor de oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys werd daarom uitgeweken naar het tweede veld, een kunstgrasveld. Ondanks dat deze ondergrond niet de voorkeur heeft van de Rijnsburgers hadden ze wel na twee minuten een grote kans om op voorsprong te komen. Delano Asante schoot echter tegen de benen van doelman Pepijn Vonk. Vervolgens was het USV Hercules dat het heft in handen nam. Rijnsburgse Boys had het moeilijk en leek geen antwoord te hebben op het felle spel van de thuisploeg. Na een dubbelle fout van de twee Rijnsburgse centrale verdedigers leek de ploeg op voorsprong te komen. Een briljante redding van Wesley Zonneveld voorkwam een Rijnsburgse achterstand. Na twintig minuten kwam die er wel na een goed ingeschoten vrije trap van Franslyn Nsingi:1-0.

Gelijkmaker
Met de nodige aanwijzingen van de technische staf moest Rijnsburgse Boys het toch anders gaan doen. Tien minuten na de eerste treffer resulteerde dat direct in de gelijkmaker. Na een snelle uitbraak en prima actie van Jeroen Spruijt hoefde Delano Asante de bal alleen nog maar een klein tikkie te geven:1-1. Op slag van rust leverde een onbesuisde actie op de benen van Mitchi Huisman USV Hercules twee gele kaarten op: één voor de dader en één voor de klager. Furhgill Zeldenrust nam de vrije trap voor zijn rekening maar zag de bal naast getikt worden. Direct aansluitend konden de spelers aan de thee en de ongeveer 125 toeschouwers de warmte van de kantine opzoeken.

Penalty
In de tweede helft trok Rijnsburgse Boys de goede lijn uit de laatste fase uit de eerste helft door. Binnen vijf minuten resulteerde dat in een toegekende penalty. Dennis van der Plas, de vervanger van de in de rust gewisselde Robin van der Meer, werd net binnen (of was het toch buiten?) de lijnen gevloerd. Hoe dan ook, Furhgill Zeldenrust weet daar wel raad mee: 1-2. Tien minuten later was het de goede balcontrole van Roderick Gielisse en zijn slimme balletje op Furhgill Zeldenrust waaruit de 1-3 viel. De vijfde treffer inmiddels van Furhgill Zeldenrust in de oefencampagne. En om het feest helemaal compleet te maken: vier minuten nadat Steff van Rooijen in het veld was gekomen voor Jeroen Spruijt, scoorde de ijverige middenvelder de 1-4. Zijn eerste treffer voor Rijnsburgse Boys nadat hij eerst zelf de bal op het middenveld had veroverd. En dat tegen zijn oude club, USV Hercules.

Verslapping
Een monsterscore lag op de loer. Maar dan moeten de kansen wel benut worden. Nadat al eerder Mitchi Huisman en Dennis van der Plas dichtbij een treffer waren was het nu Delano Asante die de score had kunnen opvoeren. Maar in plaats van 1-5 of 1-6 stond, na balverlies op het middenveld, een kwartier voor het einde 2-4 op het (niet aanwezige) scorebord. Natuurlijk wel een belangrijke les: verslapping kan zomaar een onnodige tegentreffer opleveren. In de slotfase was het af en toe genieten van de heerlijke acties van de ingevallen Ilias Kariouh. Doelpunten leverde het (vooralsnog) niet op…. Ruim anderhalve minuut voor het verstrijken van de reguliere negentig minuten vond de scheidsrechter het tijd om af te fluiten. Maar daar maalde niemand om. De regen was nog steeds niet opgehouden…

USV Hercules – Rijnsburgse Boys: 2-4 (1-1)
21: Franslyn Nsingi:1-0
31: Delano Asante:1-1
51: Furhgill Zeldenrust: 1-2 (penalty)
62: Furhgill Zeldenrust: 1-3
66: Steff van Rooijen: 1-4
76: ……………….: 2-4

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld, Daan Walraven (71: Bert Koomen), Robin van der Meer (46: Dennis van der Plas), Bram Ros, Rob Zandbergen, Nino Klaver, Roderick Gielisse (62: Bram de Bruin), Jeroen Spruijt (62: Steff van Rooijen), Delano Asante, Mitchi Huisman (62: Ilias Kariouh) en Furhgill Zeldenrust