USV Hercules – Rijnsburgse Boys 0-2 (0–1) – VERSLAG

Winst in laatste oefenwedstrijd

In Utrecht pakte Rijnsburgse Boys, in de laatste oefenwedstrijd als voorbereiding op het seizoen 2021 – 2022, een prima winst bij zondag derde divisionist USV Hercules. Hercules trainer Van der Kooij (dit seizoen ook werkzaam bij de oude club van Bram Ros HBS in Den Haag als trainer van o17-1) heeft komend seizoen twee ex-IJsselmeervogels spelers in de selectie. Leuk voor Rijnsburgse Boys spelers Sanny Monteiro en Robbert Olijfveld. Ook zij stapten over van IJsselmeervogels. Zowel trainer Van der Kooij als Rijnsburgse Boys trainer Henk Wisman lieten een ex-vogel in de basis beginnen. Ook in de basis bij Hercules startte international van Curaçao Shanon Carmelia.

Rijnsburg startte met Michael Bekkers in de goal en achterin met Bert Koomen, Masies Artien, Dennis van der Plas en Sanny Monteiro. Op het middenveld begonnen Bram Ros, Jeroen Spruijt en Roderick Gielisse. Voorin stonden Jeffrey Jongeneelen, Dani van der Moot en Furhgill Zeldenrust.

Rustig begin Het warme weer zorgde ervoor dat de spelers rustig begonnen. Hercules had de opdracht meegekregen om van achteruit zoveel mogelijk op te bouwen en dat gebeurde in de begin minuten regelmatig. Het tempo lag laag en Rijnsburg liet het opbouwen dan ook maar gebeuren. De eerste kans in de wedstrijd was na een minuut of tien voor Hercules. Een laag schot van Dirk Homoet werd goed gestopt door keeper Bekkers. Aan de andere kant was een vrije trap van Jeffrey Jongeneelen een prooi voor keeper Fons Mulder. Een mooi moment deed zich voor in de 20e minuut. Dani van der Moot probeerde van een meter of 35 de bal over de doelman te krijgen. Met een uiterste inspanning wist keeper Mulder redding te brengen. In de 28e minuut was het echter toch raak. Jeroen Spruijt vond Jeffrey Jongeneelen die Van der Moot de diepte in stuurde. Dani zette Rijnsburg op een voorsprong met een hard laag schot. Voor de rust kreeg Hercules nog twee kansen maar Bekkers stond twee keer op de goede plek. Met een 1-0 voorsprong gingen de teams aan de thee.

Wissels De tweede helft begon met Wesley Zonneveld in het doel en met Marc Magan in plaats van Bert Koomen. Sanny Monteiro ging naar de rechtsachter positie en Magan speelde als linkerverdediger. Keeper Zonneveld werd na 15 seconden al getest door Hercules. Fonville zag dat Zonneveld direct scherp was en dat zijn schot geen doelpunt opleverde. Een lange bal die achter het centrale verdedigingsduo van Rijnsburgse Boys terecht kwam leverde een volgende kans voor Hercules op. Ook nu weer stond Zonneveld in de weg. Aan de andere kant werd een vrije trap van Magan van de lijn gehaald worden. Zo ging het spel op een neer maar was het Rijnsburgse Boys dat het heft duidelijk in handen had. Het tempo lag hoger, de combinaties gingen vloeiender en er werd meer druk gezet op de laatste vier van Hercules.

Tweede goal Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam de bal via Van der Moot bij Spruijt terecht. Jeroen ging op de keeper af en speelde de bal breed op Jongeneelen die de 0-2 op het scorebord zette. Een terechte voorsprong voor Rijnsburg. Van der Moot (schot net naast) en Spruijt (kopbal net over) kregen nog kansen op een derde Rijnsburgse goal. In de 75e minuut werd er volop gewisseld. Bij Hercules kwam ex-Rijnsburgse Boys speler Vincent Tel in het veld. Trainer Wisman bracht Max Hudepohl, Ian van Otterlo, Robbert Olijfveld, Mark Mieras, Delano Asante en Bram de Bruin. Voor Bram geweldig dat hij weer minuten heeft kunnen maken na een langdurige blessure. Uit het veld gingen Jeffrey Jongeneelen, Furhgill Zeldenrust, Jeroen Spruijt, Dani van der Moot, Bram Ros en Roderick Gielisse.

Kansen In het laatste kwartier kreeg Rijnsburg nog een aantal kansen. Zo waren Masies Artien en Delano Asante nog het dichts bij een doelpunt. De laatste actie van de oefencampagne was een kopbal van Artien die net over het doel verdween. Rijnsburgse Boys kan terugkijken op een geslaagde oefenperiode. Trainer Henk Wisman beschikt over een prima selectie waarin veel spelers gelijkwaardig zijn. Een luxe probleem voor de trainer die vast nog een paar dagen moet puzzelen voordat hij weet welke elf spelers hij komende zaterdag aan de eerste competitiewedstrijd in Veenendaal laat beginnen.