outhands

Unieke prestatie Martijn Gootjes

 Het doelpunt van Martijn Gootjes in de met 5-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen TOGR betekende zijn 48ste competitiedoelpunt voor Rijnsburgse Boys. De goaltjesdief presteert daarmee iets unieks, want reeds in zijn derde seizoen in het geelzwarte shirt weet de spits door te dringen in de top 10 van de topscorerslijst aller tijden van Rijnsburgse Boys (1946-2008)

De 10de positie op de topscorerslijst aller tijden deelt Gootjes nu met Marcel van der Blom (1982-1986) en Leon Vonk (1988-1994 en 1996-1997). Gezien het feit dat er dit seizoen nog een aantal wedstrijden op het programma staan en de spits ook volgend jaar in het geelzwarte shirt speelt is de kans groot dat Gootjes nog een flinke sprong op de ranglijst gaat maken. Voor het maken van de 48 competitiedoelpunten had Martijn Gootjes 74 competitiewedstrijden nodig (inclusief wedstrijden om het zaterdagkampioenschap).

We vroegen Martijn Gootjes naar een reactie over zijn top 10-positie in de topscorerslijst aller tijden:
‘Ik vind het hartstikke leuk dat ik in de top 10 van die lijst sta, maar daar gaat het wat mij betreft niet om. Ik ben erg blij dat we FC Lisse en Quick Boys op een punt genaderd zijn. Natuurlijk is het best een prestatie om in drie seizoenen 48 competitiedoelpunten te maken, maar het is uiteindelijk een teamprestatie. De verdediging heeft de laatste drie wedstrijden de nul gehouden en zo speelt ook het middenveld een belangrijke rol, waardoor we weer volop meedraaien om het kampioenschap. Ik hoop natuurlijk dat ik dit seizoen nog een paar belangrijke doelpunten zal maken voor Rijnsburgse Boys. Als we in die wedstrijden de nul houden en ik zorg voor het doelpunt dan ben ik op dat moment van grote waarde voor de ploeg. Nogmaals, ik vind het aardig dat ik in die lijst sta, maar ik ben veel gelukkiger als we dit seizoen weer de titel pakken!’