outhands

Uitspelen duel Capelle levert geen doelpunten op

Dinsdagavond is het gestaakte duel van 6 februari 2010 tegen Capelle uitgespeeld op sportpark de Middelmors. In de resterende twaalf minuten werd er door beide teams niet meer gescoord, waardoor de lang in de boeken staande tussenstand van 2-0 uiteindelijk ook de einduitslag geworden is. De hiermee verdiende drie punten doen Rijnsburgse Boys uitkomen op een totaal van 40 punten uit 23 duels en een derde plaats op de ranglijst. ARC en FC Lisse zitten de Rijnsburgers nog wel op de hielen met 39 punten uit evenveel duels en lijken de resterende competitie de twee overgebleven concurrenten voor de Rijnsburgers voor directe plaatsing naar de Topklasse.

  

Met nog redelijk veel publiek rond het veld, mocht Capelle starten met een vrije trap als gevolg van de overtreding van Menno van Roosmalen, ter hoogte van de dug-out van de Rijnsburgers. Trainer Niek Oosterlee had zijn mannen opgedragen om dit kwartier één-op-één te spelen om het op deze manier Capelle moeilijk te maken om de ballen hoog in te pompen. Dit pakte goed uit. De concentratie van de Rijnsburgse defensie was optimaal en alle ballen die voor eventueel gevaar zouden kunnen zorgen, werden tijdig weggeroeid. Sterker nog, de beste kansen waren voor Rijnsburg. André van Egmond, vervanger van Martijn Gootjes, kon twee keer doorkomen, maar schoot één keer naast en één keer in de handen van doelman Van de Burgh, die Hegie verving omdat hij een betere uittrap zou hebben. De beste kans was nog voor Peter Freke die een vrije trap rakelings naast schoot na een overtreding van Stienstra op Resham Sardar waarvoor scheidsrechter Lindhout een gele kaart trok.

Uiteindelijk wist Capelle geen kans te creëren en kwam de voorsprong voor Rijnsburgse Boys niet in gevaar.

Opstelling Rijnsburgse Boys (in totaal): Orlowski, Groot, Van Noord, Van Roosmalen, Bouma, Peter Freke, Leitoe, Kolder (79: Van Beuningen), Gootjes (79: Van Egmond), Kuhlmann, Sardar

Het verslag van de de eerste 78 minuten kunt u hier lezen.

Stand Hoofdklasse A