outhands

Uitslag Salomon Kalou poll

 In Nederland hebben we zoiets als een topsportersregeling. Dit betekent dat voor sporters als Kalou, die Nederland in hun sport kunnen vertegenwoordigen, er een aparte regeling bestaat voor een snel paspoort. Dat geldt ook voor mensen die een Nederlands cultureel belang dienen. Zo hebben eerder al een aantal sporters, zonder te veel poespas, al een paspoort gekregen.

Nu kan je voor of tegen zo’n regeling zijn, maar feit is nu éénmaal dat die er is. Des te vreemder is het dat minister Verdonk het verzoek van Kalou heeft afgewezen omdat hij niet voldoet aan een aantal voorwaarden. Dat is toch waar die regeling voor is, afwijken van de normale regels? Dat vond de rechter ook een beetje vreemd en tikte de minister op haar vingertjes. Onzorgvuldig handelen, noemde hij het. Verdonk heeft beroep aangetekend tegen die uitspraak, de zaak wordt nu op 26 januari behandeld door de Raad van State.

Dat brengt ons bij de mening van onze bezoekers. Wat vindt u er nou van? Moet de Ivoriaanse spits in aanmerking komen voor een versnelde naturalisatie? Volgens de peilingen van Maurice de hond is tweederde van de Nederlanders tegen. In onze poll, die uiteraard veeeel beter is, ging het de hele week redelijk gelijk op. Bij afsluiting van de poll, kwamen de ja-stemmers echter hoger uit de bus. 55% is voor en 40% tegen.

Uitslag:
Bent u voor of tegen een versnelde naturalisatie van Feyenoord-spits Salomon Kalou?
 
Voor  55% (71 stemmen)
Tegen  40% (52 stemmen)
Geen mening  5% (6 stemmen)  
129 stemmen geteld

Een nieuwe poll is gestart.