outhands

Uitslag poll: waar wilt u een kampioens-huldiging?

Als jochie van 13 stond ik regelmatig op de tribune op dezelfde plek waar nu onze RBB-Kids een hele voorraad wc-papier het luchtruim in jagen. Naar de wedstrijd kijken deed ik natuurlijk niet, het ging meer om het zingen en het gek doen met de grote jongens. Helemaal geweldig was het toen we met een groot aantal supportersbussen naar Volendam gingen om kampioen te worden, Volendam werd die middag overgenomen door de geel/zwarte aanhang. Iets leukers kan je op die leeftijd niet meemaken.

Het zou 6 jaar duren voordat Rijnsburg weer zo´n feest kon vieren. Ik was 19 en een vriend uit Den Haag was verbaasd over hoe het er aan toe ging bij de huldiging. Er was een groep mensen op het dak van het gemeentehuis geklommen en dat zorgde voor eredivisieachtige taferelen.
Dat er gehuldigd zou worden bij het gemeentehuis was vanzelfsprekend, we waren toen tenslotte nog gewoon Rijnsburgers uit Rijnsburg. Vandaag de dag moeten we ons rijbewijs gaan verlengen in Katwijk en wordt er links en rechts beweerd dat we voor een huldiging ook over de Sandtlaanbrug moeten.

We vroegen het deze week aan de bezoekers van onze site en het werd gek genoeg de best scorende poll tot nu toe.
Hoewel de meningen verdeeld zijn over de locatie, kunnen we wel stellen dat een ruime meerderheid kiest voor een huldiging in Rijnsburg (gelukkig). Terwijl het gemeentehuis Katwijk toch nog 29% van de stemmen kreeg, koos de meerderheid voor het Burgemeester Koomanplein.

Uitslag:
Mocht Rijnsburg kampioen worden, waar wilt u dan de huldiging?
Gemeentehuis Katwijk  29% (54 stemmen)
Burgemeester Koomanplein  45% (83 stemmen)
Middelmors  26% (48 stemmen)   
185 stemmen

Een nieuwe poll is gestart.