outhands

Uitslag poll over ‘vrouwelijke tenues’ voor de dames

 De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, Sepp Blatter, heeft verleden week een rel veroorzaakt door vrouwelijke voetballers aan te raden om wat ‘vrouwelijker tenues’ aan te trekken. Nou is meneer Blätter een ‘foute’ man, maar hier heeft hij een punt. Als voorbeeld neem ik graag de Nederlandse hockeydames. Want ondanks dat ik totaal geen hockeyfan ben mag ik graag een half wedstrijdje kijken naar deze kort-gerokte godinnen. En, ik zeg het er eerlijk bij, niet vanwege hun hockeykwaliteiten.
Het zou inderdaad wel is kunnen dat ook het damesvoetbal aan populariteit wint zodra men in strakkere broekjes of leuke rokjes gaat spelen. Of je dit als voorzitter van FIFA moet gaan roepen is een tweede vraag. Als webteamlid van Rijnsburgse Boys kom ik er zonder problemen mee weg, sterker nog, ik kan er een opiniepeiling over houden. “Als ‘foute’ Sepp Blätter zijn zin krijgt in welke tenues zou je de dames dan willen zien?”

Dat ik niet de enige ben die zo’n hockeytenue wel ziet zitten blijkt uit de uitslag, maarliefst 56% zou de voetbaldames liever in dergelijke rokjes over onze velden zien huppelen. 20% Geeft de voorkeur aan de strakke broekjes van de volleybaldames, ook helemaal geen slechte keus. Laat het maar zoals het is zegt 25%.

Er is ook een reactie binnengekomen van een dame over deze poll:
Hallo allemaal, leuke stelling deze week: andere kleding voor de Dames tijdens het voetballen. We hebben er zelf al eens over nagedacht, laag uitgesneden, getailleerde kortere truitjes? Kortere broekjes? Het maakt het voetballen niet echt gemakkelijker, maargoed, als we op deze manier WEL meer toeschouwers krijgen? Ik denk het toch niet hoor, al zou het wel heel leuk zijn. We hebben nu heel soms, naast onze eigen wissels, toch nog een enkeling langs de lijn staan, wat we echt heel erg leuk vinden. Mochten we hier nu veel reacties op krijgen is het misschien een idee om het een keer uit te testen? Maar dan uiteraard OOK op het spel letten hè! Na de wedstrijd gaan er namelijk vragen gesteld worden om te ‘controleren’ waar het jullie nu werkelijk om te doen is 😉 We wachten maar af… Groetjes Yvonne, Dames 1.

Uitslag
Rokjes zoals bij de hockey-dames  56% (74 stemmen)
Gewoon zo laten zoals het nu is  25% (33 stemmen) 
Broekjes zoals bij de volleybal-dames  20% (26 stemmen)   
133 stemmers

Een nieuwe poll is gestart.