outhands

Uitslag poll over invoering van een topklasse

Als het aan de KNVB ligt is er binnen twee jaar een topklasse van waaruit amateurclubs kunnen promoveren naar de eerste divisie. Dat klinkt in eerste instantie leuk, maar het plan heeft nogal wat haken en ogen.
Om regionaal amateurvoetbal te behouden, zouden er namelijk twee of drie topklassen moeten komen, met als gevolg dat er ook drie clubs uit de Gouden Gids Divisie moeten degraderen. Een ander punt is dat de topklasse gemengd is met zaterdag- en zondagclubs en de hoofdklasse niet. Zo zou er in één van de hoofdklassen een overschot of tekort kunnen ontstaan als er alleen zaterdag- of zondagclubs degraderen uit de topklasse. In dat geval zouden er clubs om moeten schakelen van zaterdag naar zondag of andersom. Ook is het zo dat niet iedere club zit te wachten op betaald voetbal. Daarom wordt er gesproken van een promotierecht en geen promotieplicht. De kampioen mag promoveren en als die niet wil mag nummer 2, dan nummer drie, of vier. Men gaat er van uit dat van de eerste vier clubs er altijd één wil. Ik vraag me af… wat als ze toch alle vier niet willen?

Nu zal de KNVB er ongetwijfeld meer verstand van hebben dan mij, maar ik sluit me voor de zekerheid toch maar aan bij de 33% die dit plan niet ziet zitten. 48% Ziet het echter positiever en zegt het een goed plan te vinden. 13% Geeft het plan het voordeel van de twijfel terwijl 6% zegt het niet te weten.

Uitslag:
Een goed idee  48% (67 stemmen)
Ik vindt het een slecht plan  33% (46 stemmen)
Misschien werkt het  13% (18 stemmen) 
Ik weet het niet  6% (8  stemmen)
139 stemmers

Een nieuwe poll is gestart.