Jaco Hogewoning

Uitjes trainingen starten weer

Rijnsburgse Boys begint op ZATERDAG 13 SEPTEMBER weer met UITJES-voetbal. Kinderen (jongens en meisjes) in de leeftijd van 4 en 5 jaar (geboortejaar 2009 en 2010) gaan op een speelse manier leren voetballen tijdens de trainingen/wedstrijden.
Het op een speelse manier ‘baas over de bal te worden’ gebeurd door bijvoorbeeld te dribbelen met de bal en na een fluitsignaal hun voet op de bal te zetten, een spelletje tikkertje of gewoon veel partijvormen van 3 tegen 3 of 4 tegen 4. Voor de kinderen in deze leeftijdscategorie is het allerbelangrijkste dat ze plezier hebben. Je moet de Uitjes niet te snel teveel willen aanleren, want dan raken deze beginners totaal de weg kwijt.
Uitjes
Uitjesvoetbal bij Rijnsburgse Boys is dus bedoeld voor 4 en 5-jarige jongens en meisjes. Op elke zaterdagochtend van 10.00uur tot 11.00uur wordt er gespeeld op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys. In de wintermaanden spelen de Uitjes van 08.15uur tot 09.00uur in de zaal op sportpark Middelmors.
De Uitjes betalen geen contributie en spelen hun partijtjes onderling (er is (nog) geen competitievoetbal voor deze leeftijd). Nieuwsgierig geworden? Kom zaterdag 13 september om 10.00uur naar de eerste training. Het is niet nodig om een Rijnsburgse Boys tenue te hebben. Sportkleding is voldoende.
Het hoofdveld is te bereiken via het kleedkamercomplex. Dus langs veld 2 lopen, bij het kleedkamercomplex naar binnen en direct rechtdoor het hoofdveld op. De Uitjes trainen helemaal aan de overkant van de tribune aan de rechterkant. Dit heeft uiteraard een reden. Het hoofdveld beschikt over een “echte” grasmat die op sommige plekken moeilijk “goed” te houden is. De kant waar de Uitjes trainen ligt lekker in de zon en op deze manier hersteld het gras zich beter. Wij begrijpen dat u uw kind goed wil zien. Als u het terrein van het hoofdveld betreedt, kunt u uw kind naar de trainers sturen en zelf loopt u links langs de tribune, daarna langs de borden naar de andere kant.
Ouders mogen dus NIET op het grasveld staan. Wilt u uw kind echt van heel dichtbij volgen? Meld u dan aan als trainer! We zijn namelijk nog op zoek naar meerdere mensen, die willen helpen om met deze jongste groep kinderen aan de slag te gaan. Lijkt het u leuk om te helpen? Mail dan naar Mariska Hogewoning (mariska@jj-projectlead.nl). Verder zijn we nog op zoek naar iemand die de Uitjes wil coördineren, hieronder vallen taken zoals stukjes schrijven op de site, trainers regelen en contactpersoon zijn voor de ouders. We moeten het samen doen……………..
Tot zaterdag 13 september….