secretariaat

Uitjes – De laatste ronde

Zaterdag 15 juni 2024

Vandaag stonden we alweer voor de laatste keer op het veld met de jongste jeugd van Rijnsburgse Boys. De laatste training leek nog even in het water te vallen, maar de regen stopte keurig zoals aangegeven om half negen. Naast het feit dat het de laatste training was van dit seizoen voor alle jongens en meisjes van de uitjes, was het ook de laatste keer dat trainer Cees officieel een bijdrage zou leveren aan de jongste jeugd bij Rijnsburgse Boys. Zoals te doen gebruikelijk was Cees als eerste op de club, want hij is nu eenmaal vroeg wakker. We begonnen met het opzetten van de veldjes en de kinderen, ouders, opa’s en oma’s druppelden langzaam binnen. Zonder dat ze daarbij werden vergezeld door ongewenste regenval 😉. Het veld was nat maar desalniettemin goed bespeelbaar.

De ‘training’ bestond uit twee delen. Een drietal wedstrijdjes met je ouder, opa of oma tegen andere ouders, opa’s, oma’s en kinderen en na de limonade volgde er nog een groot partijspel van groot tegen klein (lees: oud/ouder tegen jong). De teams waren snel ingedeeld en de wedstrijden konden beginnen. Er werd door alle teams fel gespeeld en er was geregeld kritiek op het arbitrale trio, dat probeerde de wedstrijden in goede banen te leiden. Drie keer tien minuten waren er mooie aanvallen te bewonderen, werden er keurige tackels gemaakt, maar werd er bovenal veel gelachen en plezier gemaakt met elkaar. Een training bij de uitjes staat garant voor een glimlach op het gezicht van eenieder. Alle kinderen willen heel graag leren om beter te worden en zijn enorm trots op het moment dat dit lukt. Wanneer dit dan ook nog eens wordt benoemd dan kunnen ze hun geluk niet op. Langs de kant staan veelal trotse ouders, opa’s en oma’s die hier misschien stiekem zelfs nog wel meer van genieten dan de spelers zelf.

Na de limonade was het tijd voor de grote partij. Jong tegen oud of klein tegen groot, daarvan zei een wijze vogel ooit: “Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk”, maar vandaag had hij geen gelijk. Er werd eens te meer bewezen dat wanneer je veel inzet levert en het met zijn allen doet, dat je dan veelal onverslaanbaar bent. De grote oudere kwamen in het begin nog wel op voorsprong, maar halverwege de partij zag je de kansen keren. De kinderen gingen vol energie op zoek naar de overwinning en kregen wat ze verdienden. Met 6-4 ging de grootse winst naar de jongste talenten van Rijnsburgse Boys. Dit seizoen was het weer voor veel spelers de eerste kennismaking met voetbal. Er werd getraind in weer en wind en de opkomst was altijd goed. We hebben veel gelachen, veel plezier gemaakt en op het moment dat je iets doet wat je leuk vindt, wordt je iedere keer een beetje beter.

De kinderen kregen na hun overwinning een luid applaus van alle ouders, opa’s, oma’s en supporters langs de kant voor hun geweldige prestatie. Trainer Cees reikte aan iedere speler een mooie medaille uit en complimenteerde ze voor de inzet en de geboekte progressie gedurende het afgelopen seizoen. Daarna was het tijd voor de jeugdvoorzitter om trainer Cees nog even in het zonnetje te zetten. Zeven seizoenen lang begeleide hij meer dan 200 kinderen bij hun eerste kennismaking met voetballen bij Rijnsburgse Boys. Ieder jaar had hij weer de beschikking over een nieuwe groep trainers en spelers en de Uitjes zijn in al die jaren uitgegroeid tot een pronkstuk van de club. Er zal door de club een opvolger gevonden moeten worden die de Uitjes wil coördineren. De Uitjes en Cees was voor de club een vanzelfsprekendheid, maar op het moment dat iemand na jarenlange inzet een taak neerlegt, merk je pas echt hoeveel, passie, tijd en energie vrijwilligers in hun taak en in de club investeren. De trainers kregen allemaal nog een heerlijk speciaal bieren pakket van de club en wij als trainers kunnen niet anders zeggen dan dat we hebben genoten van de spelers, de trainingen en de wekelijkse grote opkomst van het publiek. We wensen Cees een voorspoedig herstel en een hele goede gezondheid toe en we zijn ervan overtuigd dat we hem nog geregeld bij de Uitjes langs het veld zien staan. We sloten af met een mooie groepsfoto met trainer Cees en daarmee komt er voor nu een einde aan dit seizoen. We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie met veel beweging toe en we hopen jullie volgend jaar in goede gezondheid allemaal weer terug te zien.

BEDANKT! De trainers van de Uitjes van Rijnsburgse Boys, waar iedereen een WINNAAR is!