karly

Uientoernooi 2023

Vandaag was het eindelijk weer 2e paasdag. De dag van hét toernooi. Bakkerij van Tilburg Uientoernooi 2023 krijgt, zonder aarzeling, het stempel GESLAAGD! 132 teams (3 kwamen er niet opdagen, waar ik het predicaat kansloos aan geef) verdeeld over 25 verenigingen. Allemaal naar huis met een prachtige herinnering en per team een beker. Als je al die trotse en lachende gezichten weer ziet, dan weet je waar je het toch allemaal voor doet!

Om 05.15uur verzamelden vele vrijwilligers (m/v) zich in de kantine en na een bakkie verdwenen ze in de nacht over alle velden. Om 16.15uur klonk het laatste fluitsignaal en begon (nagenoeg) dezelfde groep mensen met opruimen. Om 19.00uur een hapje gegeten met z’n allen en om 20.30uur was iedereen, gesloopt maar voldaan, thuis!

Een lange dag was ten einde. Maar we kijken alweer uit naar het volgende jaar: maandag 1 april 2024 (geen grappie) zijn we er gewoon allemaal weer. Uiteraard ben ik mensen een dankwoord verschuldigd en zonder anderen tekort te doen wil ik er 3 bij naam noemen: Bakkerij van Tilburg voor de (onmisbare) sponsoring van dit spektakel, Jaco Hogewoning (onze bijna jeugdvoorzitter) voor het hele digitale gebeuren van dit toernooi en Ryan van Tilburg (ons catering-genie) voor het organiseren en bevoorraden van de keuken(s) en verkooppunten. Mijn dank is bijzonder groot! Net als aan alle andere vrijwillligers/-sters; vele tientallen zijn er vandaag weer aanwezig geweest en aan allen wil ik (nogmaals) mijn dank betuigen! Van de consumptiebonnen knippers tot de fotograaf en van de kantinedames en -heren tot de omroeper: JULLIE ZIJN DE BESTE!

En gelukkig hebben we de foto’s nog. Met dank aan Jan Jungerius.

Tot maandag 1 april 2024