outhands

UIenradar: Wim van Vliet

 In deze ‘aflevering’ van de Uienradar richten we onze radar op de provincie Drenthe en wordt er een Ui gededecteerd op zo’n 230 km van hier. Op 2½ uur rijden van Rijnsburg treffen we het plaatsje Weiteveen, thuisbasis van Wim van Vliet.

Naam: Wim van Vliet
Leeftijd: 43 jaar
Woonplaats: Weiteveen
Provincie: Drenthe
 
Hoe komt het dat je zover van Rijnsburg af woont en toch fan van RBB bent?
Ik ben in Rijnsburg geboren en opgegroeid, maar in 2001 verhuisd naar Friesland omdat ik toen met een Friese vrouw ben getrouwd. Na wat omzwervingen in het noorden van het land woon ik momenteel in een dorpje onder Emmen (Weiteveen). Mede omdat mijn oudste zus haar zoon (Danny van der Vijver) al een tijdje in het eerste speelt, ben ik geïnteresseerd in de club en wil ik op zaterdagmiddag weten wat ze gedaan hebben.
 
Is er daar een plaatselijke club waar je speelt of die je volgt?
Ikzelf voetbal niet meer (heb wel van de E5 tot de B3 bij Rijnsburgse Boys gevoetbald en bij Oegstgeest en Valken’68 in de senioren), maar mijn zoon Lars van 9 voetbalt bij Weiteveense Boys. Momenteel zit hij in de E2 en ga ik elke wedstrijd kijken. Heel af en toe ga ik ook bij het eerste kijken, die draaien nu ook weer bovenin  mee, maar alleen zes klassen lager dan de uien. Het gemoedelijke van een dorpje spreekt me wel enorm aan en dat merk je ook op het voetbalveld.
 
Wat is/zijn je belangrijkste informatiebron(nen) over RBB en wat vind je daarvan? Krijg je bijv. alle info die je graag wilt hebben?
Op zaterdagmiddag hou ik Teletekst vaak bij en later in het weekend het verslag op deze site. En doordeweeks kijk ik af en toe op jullie site. De info vind ik ruim voldoende.
 
Ga je wel eens naar wedstrijden van RBB?
Vanwege de afstand ga ik niet vaak kijken. Er spelen ook geen Drentse ploegen in de Topklasse van zaterdag. Hardenberg is voor mij nog het dichtste bij, wellicht ga ik daar nog de uien aanmoedigen.
 
Welke wedstrijd van RBB ben je voor het laatst geweest?
Dat ligt gevoelig denk ik. Dé wedstrijd in Emmen (zal de club niet noemen) van een paar jaartjes geleden. Wel leuk om dan de nodige bekende gezichten weer eens te zien. Hoewel ik in Drenthe woon was ik uiteraard wel voor de uien!

Hoe hoog gaat Rijnsburg eindigen dit seizoen?
Ik denk dat ze kampioen worden!