outhands

Uienradar Hans Oudwater

 We hebben deze keer een bijzondere ‘aflevering’ van de Uienradar. We gaan namelijk internationaal. Om precies te zijn bijna 700 kilometer hemelsbreed, Schotland. Daar woont Hans Oudwater, inderdaad… zoon van onze stadionspeaker. Hans vertrok richting Glasgow om daar te studeren en volgt nu Rijnsburgse Boys van grote afstand….

Naam: Hans Oudwater
Leeftijd: 28
Woonplaats: Glasgow, Schotland

Hoe komt het dat je zover van Rijnsburg af woont en toch fan van RBB bent?
Van mijn 5e tot mijn 20e heb ik bij RBB gevoetbald. Van de F7 tot het 6e. Ik heb in de A1 nog met jongens uit de huidige selectie gevoetbald, zoals Danny vd Vijver en Andre van Egmond.

Is er daar een plaatselijke club waar je speelt of die je volgt?
In Glasgow is het aan te raden om als buitenstaander geen club te kiezen. Er wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week over voetbal gepraat. Op het werk, in de trein, op straat en in de pubs gaat het over niets anders dan de ‘Old Firm’, Celtic en Rangers. En dan gaat er er soms hard aan toe. Die passie voor het voetbal en de verhitte discussies kan ik wel waarderen maar de club die ik zelf het meeste volg blijft toch altijd Ajax. Daar kan het Schotse voetbal niet aan tippen! Helaas lopen ze nogal eens tegen scheidsrechterlijke dwalingen aan. Eind februari ga ik Ajax weer zien in Manchester.

Zelf speelde ik een aantal jaar voor mijn universiteitsteam in Schotland. Op het moment kamp ik al een tijdje met een gescheurde kruisband waardoor ik veel moet fietsen en zwemmen. Hopelijk kan ik in de zomer weer een balletje trappen op het Rijnsburgse strand. Dat blijft toch het leukst

Wat is/zijn je belangrijkste informatiebron(nen) over RBB en wat vind je daarvan. Krijg je bijv. alle info die je graag wilt hebben?
De website van RBB is een fantastische bron van info over de club. Vooral om een beetje bij te houden wat er zoal gaande is bij de club. Natuurlijk komt de belangrijkste informatie van familie en vrienden. Vooral mijn vader en moeder houden me altijd goed op de hoogte.
Verder kijk ik via rtvwest de samenvattingen van de wedstrijden van het eerste. Bij de thuiswedstrijden is het dan ook mooi om mijn vader te horen, die al sinds jaar en dag de huisomroeper is.


Vader en moeder op bezoek in Schotland afgelopen zomer. Hans jr (rechts).

Ga je wel eens naar wedstrijden van RBB?
Wanneer ik naar Rijnsburg kom, probeer ik het altijd zo te plannen dat ik een wedstrijdje mee kan pikken. Voor de gezelligheid en de laatste Rijnsburgse nieuwtjes kun je toch niet om de Middelmors heen. Het is ook de plek waar ik de meeste oude bekenden tegenkom, en er liggen natuurlijk veel herinneringen. Ik heb er toch vijftien jaar met veel plezier gevoetbald. Gelukkig wordt er ook altijd gewonnen wanneer ik kom kijken.

Welke wedstrijd van RBB ben je voor het laatst geweest?
Spakenburg uit vorig seizoen. Gezellig in het zonnetje, en gewonnen!

Hoe hoog gaat Rijnsburg eindigen dit seizoen?
Kampioen natuurlijk. Wat dan?