outhands

TV West blijft wedstrijden Topklasse uitzenden

Ondanks alle discussie rond de beeldrechten van de voetbalwedstrijden in de nieuwe Topklasse tussen clubs, Eyeworks en RTL7, zendt regionale omroep TV West gewoon de beelden van de wedstrijden in Zuid-Holland Noord uit. “West besteedt al jaren veel aandacht aan het top-amateurvoetbal in de regio. En daar gaan we gewoon mee door op zaterdag en zondag”, aldus hoofdredacteur Jan van Vegchel. “We laten dat ons en onze kijkers niet ontzeggen.”

Het komende weekend start de voetbalcompetitie in de nieuwe Topklasse. De beelden van deze spiksplinternieuwe divisie zouden in eerste instantie worden uitgezonden via RTL 7 en Eyeworks. Door de wedstrijdbeelden te verkopen aan producent Eyeworks en RTL7 hopen clubs uit de Topklasse geld te genereren voor hun club.

Met de verkoop van de rechten aan Eyeworks en RTL 7 door de clubs zou TV West zelf geen beelden van in de regio gespeelde wedstrijden in de Topklasse meer mogen maken en uitzenden. “Wij zijn daar boos over”, zegt hoofdredacteur van Omroep West Jan van Vegchel. “We hebben jarenlang heel veel aandacht gehad voor het amateurvoetbal in onze regio. Juist in onze regio is het aantal clubs dat in de Topklasse speelt hoog. En dan zouden we daar nu ineens niet meer heen mogen?”

Jan van Vegchel trekt zich niets aan van het geharrewar tussen RTL7, Eyeworks en de clubs uit de Topklasse. “Wij gaan elk weekend gewoon naar de wedstrijden om beelden te kunnen maken en zenden de samenvattingen van de wedstrijden gewoon uit in TV West Sport”

Voor aanstaand weekend staan in ieder geval de volgende wedstrijden in het draaiboek van TV West:

Excelsior 31- Rijnsburgse Boys
Spakenburg – FC Lisse
Katwijk – HHC

De samenvattingen van deze wedstrijden zijn te zien in TV West Sport op Zaterdag, op zaterdag 21 augustus vanaf 20.30 uur op TV West.