Trainingskamp Portugal update 09-01

Dinsdag, wedstrijddag.
Na een vroeg ontbijt werd de bus genomen naar het stadion van Ferreira alwaar de wedstrijd tegen WKE Emmen zou plaatsvinden. Deze zondag hoofdklasser staat bovenaan in haar afdeling.
Rijnsburgse Boys begon met Orlowski in de goal, het centrum werd gevormd door Bart Jan Onderwaater en Tim van Breukelen. De backposities werden ingevuld door Dennis Groot en Bryan Simons. Jaap Jan Zandbergen, Nick Schnater en Danny van der Vijver stonden geposteerd op het middenveld en de aanvalslinie bleef ongewijzigd met Gootjes, Kuhlmann en Djuric Ascension. In de eerste helft kreeg Rijnsburgse Boys de beste kansen. Gootjes zag zijn inzet voorlangs gaan en ook Nick Schnater en Bart Jan Onderwaater waren dicht bij een doelpunt. Toch was het WKE wat op voorsprong kwam. Een inzet vanaf de zijkant werd verkeerd ingeschat waardoor de spits van WKE vrij kon inkoppen bij de tweede paal. 0-1 was de ruststand. In de rust bleven Tim Orlowski, Nick Schnater, Bryan Simons, Bart Jan Onderwaater en Djuric Ascension aan de kant. Voor hen in de plaats kwamen Jordi Snijders, Joes Blakborn, Erwin van der Lugt, Peter Freke en Brayton Biekman. Eerder was de zieke Gootjes al vervangen door Frank Zinhagel. Rijnsburg kon in de tweede helft niet de touwtjes in handen nemen. De tweede helft was dan ook een stuk minder aan Rijnsburgse zijde. Een vlotte counter van WKE zorgde voor de 0-2. Verdonkschot bracht nog Joey Zandbergen, Niels Hogewoning en Andre van Egmond. Deze laatste was dicht bij een doelpunt. Jaap Jan Zandbergen, die een goede wedstrijd speelde, wist door het centrum op te stomen en legde de bal goed af op Van Egmond. Zijn bekeken schot ging echter via de lat over. Tot verdere wapenfeiten kwam het niet waardoor deze wedstrijd eindigde in een 0-2 nederlaag.
Woensdag zal de terugreis aanvangen. De verwachting is dat de groep op Middelmors arriveert omstreeks 00.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag.
Al met al kan er worden teruggekeken op een trainingskamp met bijzonder goede weersomstandigheden en een nuttige periode voor de selectie.