outhands

Training met Petra Hogewoning groot succes.

(bekijk alle foto’s hier

Maandag 22 maart was het dan zover. Petra Hogewoning, de Rijnsburgse voetbalster bij Fc Utrecht en Nederlands Elftal, kwam op bezoek om een training met de RBB meisjes mee te maken.

In het eerste uur kwamen de  F10, F11, E11, D8 en D9 het veld op om te trainen. Door de leiding was er een circuittraining uitgezet met Petra Hogewoning op het onderdeel afronden. De 5 teams werkte evenveel oefeningen af, zodat ieder team een keer met Petra Hogewoning trainde. Na een uur zat de training erop. Hierna werd er een groepsfoto gemaakt op veld 1 voor de hoofdtribune. Met als middelpunt natuurlijk Petra Hogewoning. Aansluitend was er in de kantine iets te drinken en te eten. Petra Hogewoning vertelde voor de hele groep haar verhaal hoe ze bij Rijnsburgse Boys is begonnen. En via Ter Leede profvoetbalster bij FC Utrecht is geworden. Tevens is ze vaste speelster in het Nederlands Dameselftal. Voor dit alles traint ze 6 keer in de week en speelt ze haar wedstrijden op donderavond. Tijdens haar verhaal verlote ze ook het shirt dat ze droeg tijdens het EK in Finland. Dit shirt werd gewonnen door Jill van Starkenburg uit de D9M.

Na het half uurtje in de kantine kon de jongste jeugd naar huis en was het tijd voor de MB 1 en MC1 om te trainen. Zij kregen een leuke en gevarieerde training voor geschoteld. Beide teams kregen training in aan nemen met voet, knie, borst en hoofd. Het middenstuk bestond uit afronden en techniektraining. De avond werd afgesloten met partijspel, waarbij Petra met beide teams mee voetbalde.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde middag/avond. Zonder de inzet van ouders, leiders, trainers en Petra Hogewoning had dit niet mogelijk geweest, hiervoor nog hartelijk dank. 

Op 21 april organiseert Rijnsburgse Boys weer een meisjesmiddag. Houd de website van RBB en de  krant in de gaten als je het leuk lijkt om mee te doen.