outhands

Training Complete Techniek goed bezocht

Hartverwarmende inzet van jonge pupillen op een koude trainingsmiddag

Vrijdagmiddag 30 januari 2009 was het weer eens zover. Een extra ingelaste training voor alle pupillen van RBB. Ook spelers van omliggende verenigingen waren in de gelegenheid om deel te nemen. Het voetbal van zaterdag was al afgelast en ondanks deze teleurstelling hadden toch ongeveer 80 kinderen toch de weg naar de Middelmors gevonden.

De trainers van de voetbalschool De Complete Techniek hadden een aantal leuke trainingsvormen uitgezet en in groepjes van ongeveer 10 spelers werd in anderhalf uur druk geoefend om de schaarbeweging onder de knie te krijgen en ook de lichaamschijnbeweging, dreigen naar links en buitenkantje rechts passeren. Eerst droog oefenen, daarna met een tegenstander, vervolgens in combinatie met het afronden op doel en als laatste de bewegingen in de praktijk brengen in een partijspel. De groepen waren op leeftijd ingedeeld. De allerkleinsten, waaronder zelfs jongens uit de mini’s, moest eerst nog goed verteld worden wat een schaar was, de ouderen toverden op een gegeven moment zelfs driedubbele scharen uit de benen. Ieder op zijn/haar niveau kon naar hartelust ballen.

De voeltemperatuur voor de ouders langs de kant was ver onder de min 5 gedaald. Gelukkig kon er tussentijds een warm bakkie gehaald worden in de kantine (waarvoor onze dank). De jongens en meisjes op het veld hadden geen last van de kou. Na een dikke anderhalf uur moesten de kinderen stoppen. Moe maar voldaan kon iedereen naar huis. Het was een leuke leerzame middag geweest waar we met plezier op terug kunnen kijken. Jorg en alle andere trainers van De Complete Techniek, namens alle deelnemers nogmaals bedankt voor het verzorgen van deze extra training.