Bram van Egmond

Trainer Pieter Mulders aan het einde van dit seizoen weg

Pieter Mulders
Het bestuur van Rijnsburgse Boys heeft besloten om het contract van hoofdtrainer Pieter Mulders, dat tot 30 juni 2018 loopt, niet te verlengen. Pieter Mulders is aan zijn tweede seizoen bezig in Rijnsburgse dienst en bracht geelzwart afgelopen seizoen terug op het hoogste amateurniveau.
Het bestuur gaat op zoek naar een geschikte opvolger die het succes van Pieter Mulders verder kan uitbouwen. Zodra hierover meer duidelijkheid is, wordt dit bekendgemaakt. Door het besluit relatief vroeg in het seizoen bekend te maken, geeft de vereniging Pieter Mulders de gelegenheid een mooie, nieuwe club te vinden, passend bij zijn ambities.
Bestuurslid voetbaltechnische zaken Gerrit Paauw: “We hebben het besluit dinsdagavond aan de trainer bekendgemaakt, waarna de staf en de spelersgroep zijn geïnformeerd. Het bestuur is Pieter zeer erkentelijk voor zijn bijdrage om geelzwart naar de tweede divisie te loodsen en heeft er alle vertrouwen in dat hij met zijn passie, tomeloze energie, gedrevenheid en ambitie aan het einde van het seizoen Rijnsburgse Boys op een mooie positie ergens in het linkerrijtje van de tweede divisie weet te brengen.”
Pieter Mulders (51) trad op 1 juli 2016 aan als hoofdtrainer van Rijnsburgse Boys. In november 2016 werd het eenjarige contract met een jaar verlengd tot 30 juni 2018. Onder leiding van Pieter Mulders promoveerde Rijnsburgse Boys in mei 2017 via de nacompetitie naar de tweede divisie. Pieter Mulders volgde Niek Oosterlee op, die zeven jaar hoofdtrainer was van Rijnsburgse Boys. Voordat Pieter Mulders naar Rijnsburg, kwam, was hij zes jaar trainer van Koninklijke HFC, met welke vereniging hij doorgroeide van de eerste klasse naar de tweede divisie.