outhands

Topklasse kan in seizoen 2009-2010 ingevoerd worden

Er komt één voorstel voor de invoering van twee of drie topklassen in het amateurvoetbal met ingang van het seizoen 2009-2010.

Dat is zaterdag besloten tijdens de algemene vergadering amateurvoetbal. Het voorstel wordt in de komende maanden in overleg met alle betrokkenen nader uitgevoerd. In het voorjaar van 2008 moet een definitief voorstel worden genomen.

Tijdens de vergadering werd een onderzoek gepresenteerd dat de KNVB had laten doen naar het optimaliseren van de amateurcompetities. Daarbij ging het vooral om de sportieve, maatschappelijke en economische gevolgen van de invoering van de topklasse. De eliteklasse moet de doorstroming tussen het prof- en amateurvoetbal bevorderen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 45 van de 84 hoofdklassers tegen de invoering van de topklasse zijn. Voor zijn 25 clubs, 26 hoofdklassers stellen zich neutraal op en 8 hebben geen mening.

De meeste tegenstanders (31) zijn onder de zaterdaghoofdklassers te vinden. Vijf clubs zijn voorstander: Bennekom, Hoek, Be Quick ’28, Harkemase Boys (net gedegradeerd) en HHC Hardenberg. Kozakken Boys en Spakenburg stellen zich neutraal op. Vier clubs hebben geen mening; Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Ajax en SSV ’65 (net gedegradeerd).

Bron: www.voetbalopzaterdag.com