outhands

Toernooi E-top VVSB zeer geslaagd

Zaterdag 19 mei was de E1 uitgenodigd om bij VVSB mee te doen aan een toernooi voor E-Top. Aan dit toernooi deden ook BVO’s mee als SC Excelsior, FC Almere City en Vitesse/AGOVV. Daarnaast waren er clubs als Odin ’59, Haaglandia, Foreholte, Fc Lisse en RCL. Een gemeleeerd gezelschap dus.

De eerste wedstrijd was tegen VVSB en werd op het allerlaatst verloren met 1-0. Goed gespeeld maar helaas geen 3 punten. De volgende wedstrijd was tegen Vitesse/AGOVV. Toch een club waar we tegenop keken want wat moet je verwachten van zo’n grote club. Onze jongens hielden heel goed stand tot er in de 2e helft een dubieuze penalty werd toegekend aan Vitesse/AGOVV. Stijn kon de pingel blokken maar helaas in de rebound werd alsnog een doelpunt gemaakt. Daarnaast liep een speler van Vitesse/AGOVV ook eerder dan de penalty werd genomen. Zelfs na protest bij de scheids werd de goal toch toegekend. En ook deze wedstrijd verloren we dus ten onrechte voor ons gevoel met 1-0. Wel werd er erg goed door onze jongens gespeeld tegen toch zo’n gerenomeerde club.

De laatste wedstrijd van de 1e poule was tegen Odin ’59. Kansen waren er van onze jongens genoeg. Helaas stond er een paal een keeper of hing er een lat in de weg. Maar we weten het.. scoor je zelf niet dan is de kans groter dat je tegenstander dat wel doet dus helaas ging Odin ’59 met 1-0 winst het veld af.

Na de middag pauze herpakten onze jongens zich wonderbaarlijk. Was het de lunch of wisseling van de vlagger/leider van Arnout in Jaco maar ineens werd de eerste wedstrijd tegen De Zouaven (Grootebroek) met 4-0 gewonnen. Alles leek ineens mogelijk. Miste David eerst nog voor open doel, scoorde hij ineens met een prachtige kopbal om maar een van de goals te noemen. De 2e wedstrijd tegen Onze Gezellen (Amstelveen) werd met 3-1 gewonnen waardoor we uiteindelijk toch nog 13e werden van de 16.

Als grote verrassing werd bij de prijsuitreiking onze keeper Stijn Driebergen uitgeroepen tot keeper van het toernooi!! Dat is toch leuk dat we van de 16 (BVO)clubs de keeper hadden die op de meeste vlakken het beste uitblonk ten opzichte van de andere keepers. Hierbij nogmaals een felicitatie voor Stijn.

Wij willen VVSB hartelijk bedanken voor de uitnodiging aan dit erg goed, strak en leuk georganiseerde toernooi. Hopelijk worden we nog een keer uitgenodigd. Uiteraard willen we ook alle spelers bedanken die mee hebben gedaan en de aanwezige ouders voor hun support.