Ariea van Zuylen

Toch een leuk sinterklaasfeest!

Op woensdag 1 december hadden we sinterklaasfeest in de kantine gepland. Helaas kwam corona daar weer tussendoor gefietst en was het plan om uit te wijken naar veld 8. Sint zou daar dan een circuit met zijn pieten doen, samen met de spelertjes van Rijnsburgse Boys. Helaas waren de weersvoorspellingen dusdanig (wind en regen) dat we het niet aan durfden om de allerkleinsten een uur daar te laten zitten in de kou.

Door corona kon plan C in de sporthal ook niet doorgaan dus hebben we uiteindelijk samen met Sinterklaas besloten om een “drive through” te doen. Spannend was het wel want Sint zou in een tent staan maar inmiddels gingen we ook naar windkracht zeven. Zou het allemaal lukken?

Om half vier kwam Sint met zijn pieten aan en was het zowaar droog. De auto’s met de spelertjes kwamen één voor éém van de grote parkeerplaats naar de kleine parkeerplaats gereden in een slinger, en zo kon Sint ieder kindje even verwelkomen en cadeautje geven. Sint had ook zijn AutowasPiet meegenomen die ondertussen de auto’s even van een wasbeurt voorzag.

Na een slinger van zo’n 125 auto’s kwam om half vijf de laatste auto aanrijden. Er was zelfs een papa die met zijn dochter op de motor kwam om Sint gedag te zeggen.

Al met al was het een groot succes en hebben alle kindjes toch op deze manier een leuk sinterklaasfeest gehad al was het even anders dan normaal. Hopelijk volgend jaar weer in de kantine.

Sint heeft voor 2 kindjes die er niet bij konden zijn, omdat ze ziek waren, een persoonlijk filmpje ingesproken en het presentje meegegeven.

En zoals altijd sluit hij af met de legendarische woorden Nou Dag Hoor!!

Foto’s van Jan Jungerius