outhands

Tim Orlowski verpulvert record van Wijnand Sloos

 Records zijn er om te verbreken. De manier waarop dit gebeurt kan natuurlijk verschillen. Wat dat betreft is de wijze waarop keeper Tim Orlowski het 30 jaar oude record van Wijnand Sloos uit de boeken keepte imponerend. Wijnand Sloos was met 434 minuten (behaald in de periode van 29 november 1980 tot 14 februari 1981) de langst ongepasseerde doelman in thuiswedstrijden in competitieverband. Afgelopen zaterdagmiddag verbeterde Tim Orlowski dit record met maar liefst 213 minuten en zette een nieuw record neer van maar liefst 647 minuten!

Na de 2-1 van Sergio Ommel op 24 april 2010 in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede hield de winnaar van de Gouden ui van het afgelopen seizoen ruim een half jaar zijn doel schoon. Tot vanmiddag in de 84ste minuut ARC’er Sander van Gool het net wist te raken. Het record is als volgt opgebouwd:

24-4: Rijnsburgse Boys – Ter Leede (2-1):                 23 minuten
1-5: Rijnsburgse Boys – RVVH (1-0):                          90 minuten
28-8: Rijnsburgse Boys – Harkemase Boys (3-0):     90 minuten
4-9: Rijnsburgse Boys – Sparta Nijkerk (3-0):            90 minuten 
18-9: Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels (0-0):  90 minuten 
25-9: Rijnsburgse Boys – Hoek (4-0):                       90 minuten
9-10: Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (2-0):   90 minuten
30-10: Rijnsburgse Boys – ARC (4-1):                      84 minuten
                                                                                   —————-
Totaal:                                                                    647 minuten                       

Alle felicitaties natuurlijk richting de doelman die nu alweer zes seizoenen een vaste plek onder de lat heeft in Rijnsburgse Boys 1. Tim reageerde verast op de bekendmaking van het record in het interview met het webteam (zie hier). Met 10 tegendoelpunten heeft Tim Orlowski momenteel ook de minste goals om zijn oren gekregen in de Topklasse. Katwijk, IJsselmeervogels en HHC Hardenberg volgen met 11 tegendoelpunten.

Helaas heeft Rijnsburgse Boys dit seizoen wel in alle uitwedstrijden één of twee tegendoelpunten moeten incasseren. Wellicht is het een uitdaging voor Tim Orlowski om ook een record neer te  zetten voor wat betreft langst ongepasseerde doelman in uitwedstrijden in competitieverband. Momenteel dateert dit record uit 1976 toen (jawel) de keepers Ed Bos en Jan Kuivenhoven 456 minuten geen goals achter hun oren kregen. Beginnend met Barendrecht (komende zaterdag) en vervolgens Katwijk, Harkemase Boys, Sparta Nijkerk, IJsselmeervogels om na 6 minuten bij Hoek ook dit record te verbreken….. Wedden dat Ed Bos met alle liefde zijn record wil afstaan aan Tim Orlowski!