Tim Orlowski op jacht naar record zonder tegendoelpunt

Al vijf opeenvolgende competitiewedstrijden heeft Rijnsburgse Boys – en met name doelman Tim Orlowski – geen tegendoelpunt hoeven te incasseren. Een opvallende prestatie die de Rijnsburgse doelman onbewust in een recordpoging doet verzeilen. In de clubgeschiedenis van Rijnsburgse Boys is doelman Lennert Hegie (keeper van 1997-2004) in het bezit van het record “langst ongepasseerde doelman in achtereenvolgende competitiewedstrijden”. Dit record staat op 546 minuten en is behaald in de periode 27 maart 1999 tot 8 mei 1999 (seizoen 1998-1999).

Inmiddels is de ongeslagen status van Tim Orlowski gevorderd tot 450 minuten. Mocht Orlowski in de wedstrijd tegen Quick Boys opnieuw zijn doel schoon houden, dat wordt de ongeslagen status 540 minuten. Dan resteren er in de wedstrijd tegen FC Lisse nog zes minuten om het record van Lennert Hegie te evenaren of zelfs te verbeteren. Opvallend om hierbij te vermelden is, dat Lennert Hegie na 546 minuten zonder tegendoelpunt op 8 mei 1999 een tegentreffer kreeg te verwerken in de uitwedstrijd tegen …Quick Boys. Dat tegendoelpunt viel in de 53ste minuut van de wedstrijd Quick Boys – Rijnsburgse Boys (1-0). Wat ons betreft houdt Orlowski ook nu – in deze belangrijke fase van de titelstrijd – zijn doel weer schoon.

08-05-1999 Quick Boys – Rijnsburgse Boys: 1-0
in de 53ste minuut scoort Quick Boys, waardoor de recordreeks eindigt op 546 minuten

22-04-2006 Ajax – Rijnsburgse Boys: 0-3
06-05-2006 Rijnsburgse Boys – Quick Boys: ?-?

Het record “langst ongepasseerde doelman in achtereenvolgende competitiewedstrijden” is berekend vanaf de periode 1943-2006, bij de recordberekening is uitgegaan van 90 minuten per wedstrijd.