Bram van Egmond

Thomas Bakker en Rijnsburg uit elkaar

De wegen van Thomas Bakker en Rijnsburgse Boys scheiden deze zomer. Wanneer de 29-jarige centrale verdediger medio dit jaar de deur achter zich dichttrekt op Middelmors, heeft hij er tweeënhalf jaar op zitten.
“Ik heb de periode rond kerst gebruikt om na te denken of ik door wil gaan bij Rijnsburg,” zegt Thomas over zijn naderende vertrek. De conclusie is dat de club en de speler komende zomer uit elkaar gaan. “Dat is in goed overleg gegaan,” kijkt Thomas terug.

Minder speeltijd
“Wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat ik de laatste tijd minder vaak gespeeld heb dan ik wilde,” legt de centrale verdediger uit. “Dat had, behalve met corona, ook te maken met diverse blessures vorig seizoen. Sinds de voorbereiding afgelopen zomer ben ik helemaal fit. Maar omdat we een topselectie hebben en de poppetjes goed stonden, kwam ik op de bank terecht. Daardoor is het perspectief voor mij minder geworden.”
“Ondanks dat ik weinig gespeeld heb de laatste tijd, kijk ik wel met een goed gevoel terug,” zegt Thomas. “Rijnsburg is een mooie club waar ik, totdat ik geblesseerd raakte, zelfs aanvoerder was. Daar ben ik trots op.”

Op zoek naar nieuwe club
Voor volgend seizoen gaat Thomas op zoek naar een nieuwe club. “Wat het wordt, zie ik wel. Ik laat het op me afkomen. Het liefste speel ik op topniveau zoals de afgelopen jaren, maar ik luister naar elke club met een goed verhaal. Ik woon in Amsterdam. Van daaruit kan ik alle kanten op.”
Vorige clubs Thomas Bakker kwam twee jaar geleden, in januari 2019, naar Rijnsburg na een verblijf in Japan, waar hij een jaar voetbalde bij Veertien Mie. Voor zijn Japanse avontuur voetbalde Thomas vijf seizoenen op het hoogste amateurniveau bij HHC Hardenberg. De voetballoopbaan van de op Terschelling geboren verdediger begon bij profclub sc Heerenveen, waar hij in de jeugd en in Jong Heerenveen speelde.