outhands

The making of…… het spandoek

Bij de wedstrijd Quick Boys – Rijnsburgse Boys hing een prachtig spandoek dat gemaakt was door een paar supporters van Rijnsburgse Boys. Dat er flink wat werk is ingestoken kunnen we hieronder lezen en zien. Een verslag van de makers…..  

Het idee is begonnen toen JM een plaatje vond op internet voor een wedstrijd tussen twee ploegen uit de eredivisie. Dit plaatje is vervolgens bewerkt en aangepast naar de clubkleuren van RBB en qb. Dit was allemaal ten tijde van de thuiswedstrijd RBB-qb. Wegens tijdgebrek is toen het idee niet verder uitgewerkt en even in de kast gelegd. Tot een week of 4 geleden toen JM bij het opschonen van zijn computer het plaatje weer tegenkwam. Dit is toen gemaild naar AvD en deze vond het een superidee om hier een spandoek van te maken. (We wilden in ieder geval een poging wagen…).

Twee weken voor de wedstrijd heeft AvD twee stukken doek gekocht op de (leuk genoeg) k@twijkse markt. Besloten was om het doek ongeveer een meter hoog te laten worden en een meter of 8 lang. Dit zou moeilijk genoeg worden aangezien het originele plaatje maar 6 centimeter hoog is en 49 cm lang. We zijn maandagavond 10 maart begonnen met het tekenen met potlood op het doek. JM had een beamer meegenomen en hiermee hebben we (AvD, RDO en JM) het plaatje stukje voor stukje geprojecteerd op het doek en min of meer over getrokken (met potlood dus). Dit is uiteindelijk in 1 avond gelukt.

Vervolgens konden we donderdag 13 maart pas weer verder. AvD had inmiddels (acryl)verf aangeschaft en getest op een teststuk en was hierover zeer te spreken. AvD en JM hebben toen een start gemaakt met schilderen, aan het eind van die avond hadden we al het geel erop zitten en een groot gedeelte van het zwart.

Met het paasweekend voor de deur had JM weinig tijd, AvD heeft daarentegen samen met GvE bijna het complete weekend staan verfen en het resultaat mocht er zeker zijn. Een grote stap was dat weekend dat er twee kleuren verf gemengd waren voor de twee verschillende kleuren huid die op het doek verwerkt zijn. Hiervoor gaat alle eer naar GvE! Ook werd er duidelijk dat er toch echt meer hulp moest komen wilden we het doek op tijd af krijgen.

Voor dinsdag 18 maart waren alle hulptroepen dus gebeld en iedereen die kon zou komen helpen. Hierdoor waren we uiteindelijk met 7 man aan het verfen dinsdagavond, te weten RDO, MM, RZ, KvD, GvE, JM en AvD. Zonder de andere tekort te doen kan wel gezegd worden dat vooral de inbreng van MM van grote waarde was! Na die dinsdagavond hadden we voor het eerst het gevoel dat we het wel af konden gaan krijgen.

Woensdagavond waren er weer 4 man (RDO, KvD, SD en JM), deze hebben uiteindelijk het verfen die avond af weten te ronden en dit was een lekker gevoel. Donderdag hebben de organisatoren AvD en JM met de hulp van JWvE de laatste lijntjes in het doek gezet met dikke watervaste stiften. Vrijdag zou de moeder van AvD de doeken aan elkaar maken (het spandoek bestond immers uit twee delen). Dit was veel meer werk dan dat wij ingecalculeerd hadden en de laatste aanpassingen hieraan zijn dan ook pas zaterdagochtend afgerond. Hiervoor dank!

Het resultaat is door iedereen gezien in de wedstrijd van afgelopen zaterdag en we hopen dat jullie ervan hebben genoten. (Uiteraard bewaren we het doek voor latere gelegenheden!)