outhands

Terug- en vooruitblik van Arend Regeer

Geachte dames en heren,

In de aflopen dagen zat ik te denken om een stuk te schrijven op de site van RBB want er is een hoop gebeurt in de afgelopen vier maanden en wil ook gelijk een blik werpen in de toekomst.

Wat mij drijft, is de wil en behoefte door een bepaalde aanpak de potentie van mensen, jong en oud, aan te spreken en eruit halen wat erin zit. Zodat teams en individuen kunnen groeien naar waar voor hen de grens ligt. Binnen RBB hebben we een visie en doen dat met een idee: we zijn bezig, iets aan het opbouwen. Via een duidelijke visie, een duidelijke methodische lijn, een duidelijk strijdplan en zichtbare resultaten in de vorm van individuele ontwikkeling van onze talenten een ieder op zijn of haar niveau. Dit gaat helaas met vallen en opstaan en met veel moeite maar de gedachte moet zijn dat elk kind begint met voetballen met heel veel PLEZIER en volgens de gedachte dat je goals moet maken, schijnbewegingen maakt, mooie passes geeft en samen wint of verliest…  

Dit is een proces die we moeten in zetten met elkaar want en de vraag aan elkaar moeten stellen: staat het product centraal “het winnen van de wedstrijd” of het proces centraal “de ontwikkeling van het individu”. Dit vergt veel van ons ieder maar één ding staat vast: leren zullen ze (spelers/speelsters en trainers/coaches)!  Aan ons als trainersstaf de uitdaging de spelers/speelsters  van 4 tot 22 jaar de juiste uitdagingen en leerervaringen te blijven bieden, zodat zij als ze 35 jaar zijn oprecht kunnen zeggen dat ze er alles uit hebben gehaald… (en hun beste en mooiste tijd hebben beleefd bij de RBB-jeugd).

Dit allemaal is dit seizoen op gang gebracht en daar zijn een hoop goede (nieuwe) ontwikkelingen  gebeurt binnen de vereniging. Zoals samenwerking met Ajax, nieuwe trainers, nieuw idee van training(en), introductie van circuitmodel, start van de Uitjes, overlegmomenten met overige trainers/ begeleiders, etc..

Helaas zijn er ook een aantal ontwikkelingen die voor verbetering vatbaar zijn. Bijvoorbeeld vergeten een introductie avond te organiseren voor de ouders van de F-, E- en D-pupillen. Hierin is namelijk nogal iets verandert binnen de manier van training op de woensdag middag. Dit willen we in het nieuwe jaar veranderen en zullen we in januari 2014 een introductie avond geven aan de ouders en uitleggen waarom we een aantal ontwikkelingen willen veranderen. Een klein tipje van de sluier is dat het circuitmodel wel doorgaat maar een andere opzet krijgt. Spelers/speelsters krijgen eerst drie oefeningen en we gaan eindigen met partijspel (5 tegen 5).

We moeten dus hard blijven werken want: “Hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt”.

Er is nog een hoop te doen voor we zover zijn, dus samen Eén gedachte, één visie, één werkwijze en met elkaar, zowel de professionals als de vrijwilligers, samen zullen we Rijnsburgse Boys sterker maken.

Hierbij wens ik iedereen die Rijnsburgse Boys een warm hart toedraagt hele fijne feestdagen en een gelukkig, maar vooral gezond 2014.

Arend Regeer

Hoofdjeugdopleiding RBB